Півсотні колективів вже зареєструвалися на 5-й ювілейний «Ярмарок спорту»

1-2 червня у парку Дубовий Гай  відбудеться 5-й ювілейний «Ярмарок спорту». Девіз фестивалю «Обери свій спорт». В головна мета – познайомити запоріжців з різноманітними видами спорту, і колективами які їх представляють, да допомогти обрати собі спорт до душі. Свої види спорту колективи представляють у різний спосіб – демонструють показові виступи, проводять змагання, організовують інтерактивні локації, де можна спробувати на собі вподобаний вид діяльності.

Захід проводить Асоціація спортивних організації – громадське об єднання спортивних клубів, колективів та федерацій Запорізької області, яке з’явилося саме завдяки «Ярмарку спорту».

П’ятий ювілейний «Ярмарок спорту» вперше проходитиме два дні 1 і 2 червня.

На сьогодні заявки на участь у заході подали більше півсотні клубів, федерацій та секцій Запоріжжя і області.

У суботу 1 червня відбудуться показові виступи та працюватимуть інтерактивні локації. Окрім цього, родзинками першого дня стане родинна естафета, участь в якій візьмуть багатодітні сім’ї;  спортивний лекторій – де фахівці спорту та індустрії здоров’я поділяться корисними знаннями; локація активних видів спорту де кожен охочий зможе політати на повітряній кулі; віртуально-реальні змагання представників кібер-спорту і не тільки. Цього дня у парку працюватиме багато інтерактивних локацій, на яких можна буде спробувати себе у різних видах спорту, а найактивніші учасники наприкінці свята отримають призи.

Другий день «Ярмарку спорту» буде присвячено змаганням. Центральним заходом будуть VІІ Всеукраїнські козацькі ігри «Запорозька слава» та Чемпіонат України з боїв «Лава на лаву», який проводитиме Всеукраїнська федерація Спас.

А під егідою «Ярмарку спорту» в парку відбудуться змагання з вільної боротьби, карате, матчева зустріч з боксу між збірними Запоріжжя і Дніпра, першість з алтімат фрісбі, турнір з історичного фехтування, змагання з гирьового спорту серед команд Запорізької єпархії, і перегони на SUP-дошках на ставку «Дубового гаю».

Показник актуальності і необхідності цього фестивалю – це кількість людей, які після «Ярмарку спорту» поповнили спортивні секції і зали. Ми називаємо їх «Похресниками Ярмарку спорту» і започаткували чудову традицію, відзначати таких людей грамотами і подарунками. Напередодні п’ятого, ювілейного «Ярмарку спорту» , особливо приємно відзначити, що армія наших похресників росте! Цього року 40% учасників фестивалю відзначили, що у них є вихованці, які прийшли до них саме завдяки «Ярмарку спорту»! Дуже приємно, що серед «Похресників Ярмарку спорту» не лише діти, завдяки цьому святу залучилося до спорту і чимало дорослих, є навіть цілі родини.

 

Асоціація спортивних організацій