Студенти запорізьких коледжів виявили сильнішого у змаганнях «Козацькі розваги»

 

14 травня у Вознесенівському парку Запоріжжя відбулося  фізкультурно-патріотичне свято «Козацькі розваги» серед студентів коледжів. Цей захід проходить в місті вже четвертий  рік поспіль, за ініціативи Запорізького торговий коледж ЗНУ.

 

-Торік «Козацькі розваги» було внесено в календар Запорізького обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ.  А з цього року змагання фінансується Управлінням молоді, фізичної культури і спорту Запорізької обласної державної адміністрації. Це дуже красиві, видовищні , патріотичні змагання, і дуже хотілося б щоб участь в них брали не лише команди з міста, а й з області, — розповів головний спеціаліст Запорізького обласного відділення КФВС МОНУ Олександр Авраменко.

 

Цього року участь у «Козацьких розвагах» взяли команди семи запорізьких коледжів:

 

  • Запорізький авіаційний коледж ім.О.Г.Івченка
  • Запорізький будівельний коледж
  • Запорізький гідроенергетичний коледж ЗНУ
  • Гуманітарний коледж ЗНТУ
  • Запорізький торговий коледж ЗНУ
  • Коледж радіоелектроніки ЗНТУ
  • Запорізький електротехнічний коледж ЗНТУ

 

Збірні, в кожній з яких було по десять юнаків, мірялися  силами в традиційних козацьких розвагах  – метання ножа в ціль, підняття гирі, піднімання козака, тягни бука, бій подушками на колоді, зняти шапку, бої «лава на лаву», також до конкурсної програми входила презентація команди, а судді оцінювали ще й зовнішній вид учасників.

В результаті перше місце посіли козаки Запорізького будівельного коледжу. Другим став Запорізький електротехнічний коледж ЗНТУ. Третє місце у команди Коледжу радіоелектроніки ЗНТУ.

 

Запорізьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України