Запоріжжя вперше приймає Кубок України з боксу

 

У Запоріжжі стартував Кубок України з боксу, змагання такого рангу наше місто приймає вперше. А ініціатором проведення виступив один с найстаріших клубів Запоріжжя – «Бойові рукавички», який ще рік тому запропонував федерації боксу України провести Кубок в рамках 42-го турніру серед чоловіків, присвяченого до Дня визволення Запоріжжя від німецько-фашистських загарбників та пам’яті Героя Радянського Союзу Миколи Яценка.

Ми дуже раді, що нам дозволили прийняти Кубок України. Готувалися до цих змагань протягом року. Переконані, це дасть новий поштовх для розвитку боксу у Запорізькій області, — розповів старший тренер клубу «Бойові рукавички» Артур Беладзе, — Участь у змаганнях беруть близько ста спортсменів з 22 областей України. Тут є призери та чемпіони України, призери чемпіонатів Європи, світу і найпрестижніших світових турнірів. Це досвідчені боксери категорії 18 років і старше, які пройшли школу юніорського, молодіжного боксу і можуть демонструвати красивий видовищний бокс!

Відзначимо, що Кубок України у Запоріжжі має статус майстерського – його переможці автоматично виконують норматив «Майстра спорту України». Крім того, для учасників це можливість ще раз перевірити сили перед чемпіонатом України, який відбудеться за місць. Адже на національній першості відбиратимуть спортсменів до складу збірної, для участі у Європейських Іграх та чемпіонаті світу.

 

Честь Запорізької області на Кубку України захищають наступні спортсмени:

56 кг Йованович Анджело

69 кг Ширяєв Олексій

91 кг Курта Андрій

91 кг Солодков Олександр

+91 кг Нестеренко Микита

 

Змагання Кубка України триватимуть до 14 жовтня включно у спортивному комплексі Запорізького національного університету за адресою Дніпровська, 35. Початок зустрічей о 16.00, вхід вільний!

 

«ЗА!спорт»