Запоріжці вирушили на ІІІ Юнацькі Олімпійські Ігри

У столиці відбулися урочисті проводи національної збірної України на ІІІ Юнацькі Олімпійські Ігри, що незабаром стартують в столиці Аргентини Буенос-Айресі. Нагадаємо,  складі команди на pзмагання вирушають п’ятеро спортсменів із Запорізької області— бердянські баскетболістки Вероніка Космач і Анжеліка Ляшко, легкоатлет  Андрій Васильєв, стрибун у воду — Олег Сербін, а також  рекордсмен та віце-чемпіон світу з метання молота, Михайло Кохан, який віднедавна захищає честь Дніпропетровщини.

До речі саме Кохан, який є діючим чемпіоном та рекордсменом світу з метання молота у своїй віковій категорії, мав честь взяти участь у передачі національного прапору від титулованих Олімпійців країни юним спортсменам.

А приємний сюрприз чекав також на представницю баскетболу 3х3 Анжеліку Ляшко, яка цього дня відзначала своє 18-річчя.

Під час церемонії  юних олімпійців вітали Олімпійські чемпіони та призери – плавець Денис Силантьєв, шаблістка Ольга Харлан, гімнаст Олег Верняєв, борець Жан Беленюк, президент Національного олімпійського комітету України, Олімпійський чемпіон Сергій Бубка.

Наприклад, Ольга Харлан та Сергій Бубка, розповівши юним атлетам про свої шляхи до неперевершених олімпійських звершень, показали свої золоті медалі Ігор й кожен з членів української команди на Буенос-Айрес змогли доторкнутися до нагород на вдачу, повідомляє прес-служба НОК України.

Довідка:

На ІІІ Юнацьких Олімпійських іграх змагатимуться 3998 юних атлетів. При цьому кількість дівчат та хлопців буде рівною – по 1999 осіб. Спортсмени віком 15-18 років розіграють 241 комплект нагород у 32 видах спорту.

Українська команда буде представлена 55-та спортсменами у 22-х видах спорту, а саме: бадмінтоні, баскетболі 3х3, боксі, боротьбі вільній, велоспорті, веслуванні академічному, веслуванні на байдарках і каное, гімнастиці спортивній, гімнастиці художній, дзюдо, карате, легкій атлетиці, плаванні, скелелазінні, спортивній акробатиці, стрільбі з лука, стрільбі кульовій, стрибках у воду, сучасному п’ятиборстві, тенісі, тхеквондо, фехтуванні.