Парвіз Насібов – бронзовий призер чемпіонату світу!

 

Словаччина приймає чемпіонат світу з боротьби серед юніорів. У складі збірної України з греко-римської боротьби участь у змагання взяли троє представників Запоріжжя.

 

Першим стартував на світовій першості Владислав Кузько. У вазі до 55 кг чемпіон світу серед кадетів провів три поєдинки. На стадії 1/8 здобув впевнену перемогу над білорусом, у чвертьфіналі програв вірмену, але завдяки тому що кривдник вийшов до фіналу, Влад отримав шанс поборотися за бронзу. Нажаль, правом поборотися за третє місце запоріжець поступився турку, і у підсумку посів дев’яте місце на чемпіонаті світу.

 

У другий день змагань на килим вийшов запорізький богатир Олександр Євдокимов. На стадії 1/8 Олександр залишив позаду китайського спортсмена, а от у чвертьфіналі зазнав невдачі від спортсмену з Угорщини. Нажаль опонент запоріжця далі півфінала не пройшов, і позбавив Євдокимова шанса поборотися за бронзу. У загальному заліку запоріжець 12-й.

 

Такий же турнірний шлях, як і колеги-запоріжці пройшов Парвіз Насібов, виступаючи у вазі до 67 кг. На стадії кваліфікації досвідчений спортсмен був сильнішим за японця. Але в 1/8 фіналу поступився досвідченому супернику з Вірменії – Малхазу Амояну. Цей борець зголом дістався фіналу, де став чемпіоном світу. А Парвіз отримав шанс поборотися за бронзову медаль, і цієї нагоди не змарнував!

У першому протистоянні втішного турніру Насібов обійшов представника Норвегії, потім здолав бразильця, а в зустрічі за бронзу був сильнішим за турка та посів третє місце на чемпіонаті світу!

 

«ЗА!спорт»