Запорізький фехтувальник став призером Всеукраїнської дитячої ліги

 

В Ужгороді завершився третій етап дитячої ліги з фехтування.  На цих стартах випробували свої сили понад дві сотні учасників з України, Польщі та Словаччини. Змагався за місце на п’єдесталі і представник клубу «Мотор Січ» Єгор Авєрін. Для починаючої зірки фехтування сам турнір видався напрочуд складним, проте це була прекрасна можливість продемонструвати все те, чому хлопець навчився за 2 роки старанної праці. І за підсумками змагань підопічний Лариси Іванівні Люльченко зумів в умовах жорсткої конкуренції до трійки призерів.


— Єгор займається у нас 2 роки, були звичайно і перші невдачі, і сльози. Ми їздили до Киэва в лютому, взяли себе в руки, подивилися на своїх суперників, попрацювали над своїми помилками і ось він результат. Ми на ньому не збираємося зупинятися. У нас в грудні фінальні змагання — це турнір найсильніших і ми хочемо туди потрапити, — розповідає тренер з фехтування СК «МОТОР СІЧ» Лариса Люльченко.

 

-Для мене ці змагання мали велике значення, адже я отримав багато досвіду. До того ж, це була перевірка, наскільки добре я підготувався до цих стартів. Результатом, звичайно, задоволений, я зовсім не очікував, що ввійду до трійки кращих фехтувальників. Мені дуже допомагала підтримка мами і тренера, які вірили в мене і підбадьорювали по ходу поєдинків, — ділиться враженнями Єгор Авєрін.

 

На цьому змагання з фехтування для Єгора не завершені, адже дитяча ліга наразі, в самому розпалі. Всього таких турів заплановано дев’ять. Наступний пройде у Харкові  21 квітня, тому Єгор продовжує разом із тренером покращувати свої навички аби показати ще кращі результати.

 

Анна Клименко