Студентки коледжу економіки та інформаційних технологій підтвердили статус кращих волейболісток регіону

На майданчику Запорізького медичного коледжу відбулися змагання обласного етапу Спортивних ігор коледжів України з волейболу серед дівчат.

 

Цього року на трофей претендували сім команд:

 

• Запорізький гідроенергетичний коледж ЗДІА
• Запорізький авіаційний коледж ім. Івченка
• Запорізький медичний коледж
• Запорізький гуманітарний коледж ЗНТУ
• Економіко-правничий коледж ЗНУ
• Запорізький педагогічний коледж
• Коледж економіки та інформаційних технологій

 

У перший день команди , розділені на дві групи, визначили квартет фіналістів на базі Запорізького медичного коледжу. Як і торік, перші місця у своїх підгрупах впевнено посіли діючі чемпіонки – команда коледжу економіки та інформаційних технологій, і господарки змагань – студентки медичного коледжу.
З других місць вийшли до фінального етапу збірні гідроенергетичного та гуманітарного коледжів.

 

Наступного дня квартет сильніших зіграв між собою по колу. Фаворити змагань – медики та коледж ЗІЕІТ, без проблем впоралися з опонентками, обігравши їх всуху – 2:0. Як і минулого навчального року головна боротьба за трофей розгорнулася між цими командами. В результаті з рахунком 2:0 (25:18, 25:17) перемогу знов святкував Коледж економіки та інформаційних технологій, під керівництвом чемпионки світу серед молоді (1988), бронзової призерки чемпіонату Європи (1993), учасниці чемпіонату світу (1994) та Олімпійських ігор – Заслуженого майстра спорту Віти Матешук.

 

В зустрічі за «бронзу» гідроенергетичний коледж ЗДІА переміг гуманітарний коледж ЗНТУ 2:0 (25:23, 25:19).

 

Було також визначено кращих гравців у складі кожної з команд-фіналістів. Цікаво, що у складі двох збірних відзначені сімейні тандемі. Так у команді Коледжу економіки та інформаційних технологій, дива результативності демонстрували Карина та Христина Заблоцькі, останню до речі, визнали кращим гравцем всіх змагань. А у складі гідроенергетичного коледжу виблискували ще одні близнюки – Діана і Тетяна Фоменко. Ярослава Чека стала кращим гравцем медичного коледжу, а Тетяна Замонська – гуманітарного коледжу ЗНТУ.

 

Відзначимо , що команда Коледжу економіки та інформаційних технологій, окрім головного трофею змагань здобула право представляти Запорізьку область на Спортивних іграх коледжів України, що відбудуться вперше за багато років.

 

Запорізьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ