БК «Запоріжжя-ZOG» нарешті бере реванш у Миколаєва

У трьох попередніх матчах нинішнього чемпіонату Суперліги Парі-Матч гору брали миколаївці. Тож у наставника господарів Валерія Плеханова був достатній матеріал, аби добре вивчити суперника і знайти шляхи для досягнення реваншу. Втім, і в головного тренера гостей Володимира Поляха теж не було проблем з інформацією про опонентів. Адже плюси й мінуси більшості гравців запорізького клубу добре знає його екс-гравець Денис Носков.

 

Після кількох пропущених матчів через травму в стартовому складі БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG» з’явився капітан команди Станіслав Овдєєнко. Щоправда, він ще далекий від кращої форми, чим пояснюється його доволі скромний очковий ужинок у цьому матчі. Те ж саме можна сказати й про «гулівера» миколаївського клубу Костянтина Анікієнка. А от центровий запорізької команди Валерій Анісімов впевнено узяв на себе роль лідера. Саме завдяки його активним діям в умовах загалом рівного протистояння вже у середині стартової чверті господарям вдалося створити відрив у 4 пукти, який зберігся до перерви.

 

Напруженим виявився початок другої десятихвилинки, тож за рахунку 23:20 Валерій Плеханов змушений був узяти тайм-аут. Наступний ігровий відрізок його підопічні виграли (12:10) і на велику перерву пішли за рахунку 35:30. Відзначимо, корисну гру Олексія Щепкіна, котрий порадував глядачів двома «трюльниками» і слем-данком, а також виграну його одноклубниками боротьбу за відскоки м’яча (21:15).

 

У третій чверті відрив запорізької команди чотири рази досягав 11-очкової позначки, та зусиллями досвідченого Дениса Іванова гостям двічі вдавалося скорочувати відставання до 6 пунктів. Не впоралися господарі й з Антоном Давидюком, який панував під кільцем суперників, і з Андрієм Хохоником, котрий вдало асистував партнерам під час атак.

 

Заключна чверть матчу розпочалася за рахунку 54:47 на користь БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG». Однак їхні лави через перебір фолів покинув Антон Буц. І невідомо, як склалися б подальші події, якби не зрадили нерви Денису Носкову, котрий нетактовно повівся зі суддями. У підсумку – два техничні фоли поспіль і дострокове завершення участі в матчі. За цих умов господарі спромоглися довести гру до переможного фінішу. Хоча згадуваний вище Іванов ніяк не погоджувався з таким ходом подій і кілька разів наближав МБК «Миколаїв» до того, щоб перевести гру в овертайм.

 

Найкориснішими серед переможців були Валерій Анісімов (17 балів ефективності), Юрій Кондраков (12) і Максим Нікітін (10). Також відзначимо Ернесто Ткачука, який 8 разів вдало асистував партнерам та Олексія Щепкіна, який з 15 очками став кращим бомбардиром матчу. Однак виграш у міцного середнячка Суперліги ще не дозволив команді Валерія Плеханова покинути останній рядок турнірної таблиці. Хто знає, можливо, це станеться після чергових виїзних матчів (15 лютого – в Черкасах та двома днями пізніше – у Києві).

 

БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG» — МБК «МИКОЛАЇВ». 66:60 (15:11, 20:19, 19:17, 12:13). Запоріжжя. 10 лютого. Палац спорту ПАТ «ЗАБ».

 

Судді: С. Защук, С. Тесленко, В. Педьєв.

 

БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG»: Щепкін (15), Ткачук (2 + 8 передач), Нікітін (10 + 6 підбирань), Овдєєнко (3), Анісімов (13 + 7 підбирань); Кондраков (9), Теряник, Кожем’якін (3), Буц (4 + 5 підбирань), Ворнік (7 + 6 підбирань).

 

МБК «МИКОЛАЇВ»: Кушніров (9 + 7 підбирань), Онуфрієв (9), Мусієнко, Тонченко (8 передач), Носков (7); Іванов (12), Хохоник (2), Шостуха (7), Давидюк (9 + 5 підбирань), Анікієнко (2), Попов (3).

 

Кидки з гри: 2-очкові – 20/42 – 12/37; 3-очкові – 3/21 – 5/22. Штрафні кидки: 17/23 – 21/28. Підбирання м’яча: 34/15 – 25/11.

 

Прес-служба БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG»