У Запоріжжі зустрілися учасники «Ярмарку спорту»

 

3 лютого  за ініціативи Асоціації спортивних організацій в EDISON SPACE  COWORKING  відбувся круглий стіл «ЯРМАРОК СПОРТУ: СЬОГОДЕННЯ Й ПЕРСПЕКТИВИ». Ми дуже щасливі , що на наше запрошення відгукнулися представники майже півсотні спортивних клубів та організації – це як наші добрі друзі , які брали участь вже не в одному “Ярмарку спорту “ , так і нові колективи ,  з якими ми раді були познайомитися.

 

Під час вітального слова керівник АСО Антон Карнаух зазначив,  на скільки важливою на сьогодні є популяризація спорту і здорового способу життя, а саме це головна мета діяльності Асоціації та проведення “Ярмарку спорту “.

 

— За три «Ярмарки спорту» у нас взяло участь близько 80 спортивних клубів. З кожним роком до нас додаються нові учасники, і ми цьому раді. І запрошуємо всіх бажаючих приєднатися. Завдяки «Ярмарку спорту» з’явилася Асоціація спортивних організацій. Це стало базою, яка дозволяє нам об’єднуватися, вирішувати питання не тільки «ЯС»,  але і питання які виникають у членів Асоціації, — зазначив Антон Карнаух.

Минулого року «Ярмарок спорту» вперше пройшов в рамках «Фестивалю сім’ї». Таке об’єднання стало взаємовигідним для обох фестивалів — у спортсменів збільшилася аудиторія, а «Фестиваль сім’ї» розширив свої локації, і контингент відвідувачів. За словами керівника «Фестивалю сім’ї» Дмитра Матюхіна, спортивні локації залучили більше молоді і підлітків. Крім того, Дмитро зазначив, що «Ярмарок спорту» став родзинкою запорізького «Фестивалю сім’ї», такого майданчику немає ні на одному подібному фестивалі в Україні.

 

Дмитро Матюхін  офіційно повідомив , що вже відома дата проведення “Фестивалю сім’ї “, а відповідно і “Ярмарку спорту 2018” . Мега фестиваль об’єднає Запоріжжя 2 червня у парку культури «Дубовий гай».

Від імені обласної влади привітав спортивний актив заступник начальника управління молоді, фізкультури і спорту ЗОДА Владислав Ковпак. Він зазначив, що робота таких організацій, які АСО помітно сприяє розвитку та популяризації спорту , як серед дітей , так і серед дорослого населення.

 

— «Ярмарок спорту» зарекомендував себе як хороший захід, який позитивно позначається на розвитку фізичної культури і спорту в нашому регіоні. Я думаю, і цього року, і наступного,  він має право на існування, і буде успішно проводиться для підтримки дитячого, молодіжного спорту в нашій області.
Перше що ми бачимо — збільшення кількості дітей в секціях, ще більш доступними стали секції для дітей, тому що це відмінна реклама. І плюс ще й батьки почали займатися разом з дітьми. «Ярмарок» охоплює всі верстви населення, всі вікові категорії задіяні
, — зазначив Владислав Ковпак.

Про помітний рекламний ефект для спорту зазначила ще одна представниця правління АСО, доктор наук, професор  Інна Пенчук.

 

— На сьогоднішній день АСО об’єднує сімдесят видів спорту, і кожен може знайти на Ярмарку той вид спорту, який йому більше підходить. З кожним роком кількість відвідувачів «Ярмарку спорту» збільшується. У 2017 році вона склала близько 20 тисяч! Цього року ми плануємо що у нас буде ще більше гостей. Але це не головне завдання. У нас два головні напрямки – спортивна комунікація між собою федерацій, спортивних клубів, тренерів, спортсменів. І крім того, залучення молоді, підлітків до спорту, і до здорового способу життя. У нас з’явилася така традиція як «Похресники Ярмарку спорту» і ми бачимо, що є діти, які завдяки ярмарку познайомилися з якимись видами спорту і мають певні результати, — розповіла  Інна Пенчук.

 

Звернувся до присутніх і один з членів правління АСО,  президент Запорізької міської федерації боксу і селищний голова Балабино Володимир Сосуновський. На власному досвіді наш другий не перший рік доводить ,  що головне у справі популяризації спорту – бажання . На базі селищного будинку культури Володимиру вдалося створити ще й потужну спортивну базу, де сьогодні активно працює з десяток різних секцій.  Всі вони були представлені на попередніх “Ярмарках спорту “!

Не лише про “ЯС” йшлося під час круглого столу – організатори прагнули щоб ця зустріч стала максимально інформаційно насиченою для представників спортивних організацій. Тож всі присутні мали поспілкуватися з представником обласної влади Владиславом Ковпаком ,  та поставити запитання на тему співпраці влади і спортивних організацій.

 

Ще одна гостя зустрічі , директор єврейського центру “Мазаль -тов” Інеса Носенко,  проанонсувала майбутній тренінг на тему залучення грунтовых коштів, який вже найближчим часом проведе для спортивних фахівці АСО.

 

На додачу всі бажаючі мали змогу взяти участь у тригодинному тренінгу доктора наук, професора Андрія Сущенка на тему: «Тренер у публічному просторі: теорія і практика» , про що отримали відповідні сертифікати.

 

Не обійшлося і без обіцяної урочистої частини – всі учасники “  Ярмарку спорту 2017” отримали дипломи-подяки від організаторів та відеоролики про свої клуби. За ініціативи АСО було створено 27 презентаційних міні фільмів про учасників нашого свята.

 

Подяки та подарунки від Асоціації спортивних організацій отримали партнери фестивалю, а також представники ЗМІ, які активно співпрацюють з громадською спілкою це телеканали TV5, «Алекс», Громадське телебачення Запоріжжя, Запорізька регіональна дирекція Національної суспільної телерадіокомпанії України, та телеканал «Z».

 

Що ж сміливо можемо зазначити – захід пройшов успішно. Головне,  що ми вкотре переконалися , зокрема маємо велику кількість однодумців, які так само прагнуть популяризувати спорт і здоровий спосіб життя в нашому регіоні.  Разом беремо курс на “Ярмарок спорту 2018” – переконані , разом зможемо зробити цьогорічне свято землі більш яскравим і насиченим.