«АРПІ» зазнав першої поразки в чемпіонаті України

Вдавшись до експериментів зі складом, «АРПІ Запоріжжя» крупно поступається в домашньому поєдинку 9-го туру чемпіонату країни черкаському «Дніпру».

 

3.02.18 Запоріжжя. ДС «ЗАС».Футзал. Чемпіонат України. Зона «Схід». 9 тур.

«АРПІ Запоріжжя» — «Дніпро» (Черкаси) 1: 5 (1: 2, 0: 3)

«АРПІ Запоріжжя»: Гурко, Ушаков, Оліщук, Будин, Чуднов, Дубич, Ессаргіні, Сауді, Трубаров, Почебут, Огнистий, Фіде, Литовченко, Швиденко

Головний тренер: Олег Зозуля

«Дніпро»: Єршов, Лобов, Ткаченко, Коркішко, Дідів, Маглёваний, Калинич, Степанов, Яцишин, Вакуленко, Панченко

Головний тренер: Юрій Лесняк

Ж. картки: Почебут (25) — Ткаченко (34)

Кр.карточка: Будин (29)

Голи: Сауді (14) — Дєдов (9), Степанов (10,33), Калинич (36), Яцишин (37)

(На 40-й хвилині дабл-пенальті не реалізував М.Почебут)

Розвиток рахунку: 0: 1, 0: 2, 1: 2 — 1: 3, 1: 4, 1: 5

 

Сталося те, що мало статися … Так коротко можна резюмувати  поєдинок проти черкащан. Заповнені вщерть трибуни домашньої ігрової арени нашої команди так і не побачили вже звичний азарт в очах футзалістів «АРПІ». А коли команда грає без емоцій, коли не віддається повністю грі, то суперник не забуде цим скористатися. Банально? Але, факт.

 

У стартовій розкладці Олег Зозуля провів ротацію на останньому рубежі. Звичним місцем в воротах Іван Гурко поступився Артему Ушакову. Мав ігровий час в дебюті зустрічі і недавній новобранець — Віталій Дубич. Пізніше підключалися до роботи по ходу поєдинку Зіузіу Фіде і Ростислав Литовченко. До слова, у Дубича вже на першій хвилині був непоганий шанс для того щоб відкрити рахунок, але, змістившись ближче до воротарського майданчику наш гравець не зумів переграти капітана «Дніпра» Віктора Єршова.

 

П’ять хвилин минули без особливих загострень, так би мовити, боротьба мала «академічний» характер. Разом з тим поступово почало читатися більш помітне бажання гостей знайти лазівки до воріт Ушакова. І незабаром активність гостей була сповна винагороджена. На дев’ятій хвилині гравцям «Дніпра» вдалася відмінна комбінація з завершальним ударом Сергія Дєдова — 0: 1, а через хвилину Петро Степанов, скориставшись цілковитим замішанням господарів у «воротарського», подвоїв перевагу своєї команди — 0: 2. Черкащани заграли розкуто і створили ще два небезпечних моменти. Антон Вакуленко пробивав з лівого, а В’ячеслав Ткаченко міг карати Артема Ушакова, який далеко вийшов з воріт.

 

Тим часом «АРПІ» встигло прийти в себе і поступово налагодити ігрові зв’язки. На 13-й хвилині Сауді влучив у стійку воріт, а на добиванні Трубаров пробив мимо. Скоротити відставання судилося в контратаці на 14-й хвилині, коли гарне почуття ліктя продемонстрували Ессаргіні, Почебут і Сауді. Халід завершив потужну атаку точним ударом — 1: 2.

 

За хвилину до перерви двічі міг відзначитися Максим Почебут, а під завісу тайму пожежа біля воріт «Дніпра» дивом зумів «погасити» кіпер гостей. Епізод організували Сауді з Ессаргіні.

 

Практично половину другого тайму команди провели в обопільному пресингу, при цьому створивши лише по одному небезпечному моменту. У гостей на вістрі опинився Вакуленко, а у господарів прицільно по центру воріт вистрілив з дальньої дистанції Фіде. До слова, Вакуленко став головним героєм ще одного епізоду. Причому «знакового» для запорожців. Саме цього гравця не втримав Андрій Будин і отримав пряму червону картку на 29-й хвилині. Нервово відігравши в меншості, господарі мали можливість переломити хід зустрічі на свою користь, але і на цей раз з реалізацією не склалося. Партнери на «блюдечку» виклали м’яч Почебуту перед воротами на 32 хвилині, через хвилину не «замкнув» як потрібно в таких випадках Трубаров, на що гості одразу ж відповіли взяттям воріт, покаравши суперника за недбалість у захисних діях — 1: 3.

 

Олег Зозуля кинув в бій додаткового гравця і випустив на поле свіжих Дубича з Литовченко. На жаль, експеримент виявився провальним, так як Калинич і досвідчений Яцишин свого шансу вразити порожні ворота не втратили — 1: 4 і 1: 5, відповідно. Скрасити болючої поразки на останній хвилині матчу випала нагода Максиму Почебуту. Гості нафолілі на дабл-пенальті. Максим явно поспішив з ударом і потрапив точно у воротаря суперника.

 

Олександр Соловей (керівник ФК «Дніпро» Черкаси):

«Сьогодні для нас була дуже важлива гра. До цього ми вже зустрічалися з «АРПІ» двічі, тому добре вивчили суперника. Дуже хотіли сьогодні виграти, так як в останній календарній грі чемпіонату проти одеського «МКВ» прикро втратили очки вдома. Ми націлені на друге місце в нашій групі, тому сьогоднішній результат вкрай важливий в цьому сенсі. Щодо запорізького клубу, зазначу, що суперник був сильний і технічно і індивідуально, але сьогодні був наш день. »

 

Олег Зозуля (головний тренер ФК «АРПІ Запоріжжя»):

«Перш за все, хочу вибачитися за таку поразку перед уболівальниками, так як всю провину після цього результату беру на себе. У роздягальні я не лаяв гравців, тому що розумію — півроку команда працювала на максимумі своїх можливостей і робила результат. Всі виходили і билися, заробляли очки. І, напевно, прийшов час поразки. Відверто кажучи, я очікував негативного результату, але те, що це сталося вдома, дуже прикро. Також аналізуючи нашу гру, то сьогодні ми не заслужили навіть нічийного результату. Так, ми створили багато моментів, і навіть коли програвали 0: 2 продовжували створювати небезпечні епізоди. Можливо, забий Максим Почебут при стовідсотковій гольовий ситуації, коли ми програвали  1: 2 і загальна картина матчу могла суттєво змінитися. Але я не звинувачую гравця. У кінцівці спробували врятувати ситуацію при втраті ключового гравця в одній з четвірок з розіграшем «п’ятого». На жаль, нічого не вийшло. Сподіваюся, тепер команда відчує відповідальність перед своїми вболівальниками і зробить висновки. »

 

Пресс-служба «АРПІ»