«Запоріжжя-ZOG» впевнено виграє в гостях у «Хіміка»

Захопивши лідерство на початку зустрічі, запорізькі баскетболісти жодного разу не дозволили господарям повести у рахунку, та довели цей захоплюючий поєдинок до заслуженої перемоги!

Хімік — Запоріжжя-ZOG 82:93 (17:26, 19:20, 27:21, 19:26)

«Хімік»: Колтер (13 + 5 підбирань + 4 передачі), Марченко (6), Еріанс (24), Павлов (2), Петров (21 + 5 підбирань + 4 блок-шота) — старт; Мальчевський (5), Антипов (2 + 6 підборів), Сидоров (9 + 8 передач).

Головний тренер: Віталій Степановський

«Запоріжжя»: Ткачук (5 + 5 передач), Кондраков (12 + 5 підбирань + 8 передач), Щепкін (2 + 5 втрат + 3 перехоплення), Нікітін (9 + 9 підбирань), Ясиненко (10) — старт; Буц (8 + 5 підбирань), Теряник (2 + 5 підбирань), Ворник (24), Кожем’якін (21).Головний тренер: Валерій Плеханов

У січні БК Запоріжжя-ZOG поклав за традицію дивувати. Цього разу неприємно здивованими виявилися хіміки. Перші хвилини очної зустрічі нагадували холодну розкачку, але раніше свій ритм відчули саме гості.  Особливо відзначався Кондраков, який встигав усюди: і закидав, і підбирав, і партнерам асистував. Наступним здивування стало те як увійшов у гру Ворнік. Свої перші очки, після появи на майданчику з лави, він заробив дальнім кидком і як виявилося згодом, цей дальній був не випадковим. Дуже корисним був і Кондарков. В той же час герої попередньої зустрічі Щепкін та Кожем’якін нічим особливим не виділялися. Власне важко було виділити когось і у складі господарів. Чи то запорожці були на відміну від миколаївців не достатнім подразником, чи то дійсно хіміки чекали результативної гри від зовсім інших гравців у складі гостей. Так чи інакше левову частку очок їм принесли гравці з лави запасних.

У господарів лідером найяскравішим був Аріанс, він якісно робив свій відрізок роботи, але прикладом для партнерів не став. Усі ці тенденції збереглися і на другу половину. Лише наприкінці третьої чверті скоротили відставання з 14 очок до 4 і якби високі Хіміка були більш ефективними, то рахунок став би рівним уже на початку четвертої чверті, проте велика кількість програних підбирань і не забиті з трисекундної кидки знову відкинули южненців назад. В той же час у гостей несподівана допомога прийшла від Буца. За його безпосередньої участі запоріжці вийшли на + 11 за 2, 5 хвилин до кінця гри.

Відкладати порятунок було нікуди і спочатку 3-очковий від Петрова, а потім перехоплення і відрив Марченка поліпшили ситуацію. Долю матчу остаточно міг вирішити Ткачук, але за рахунку 82:88 не забив жодного штрафного за неспортивний фол Сидорова. М’яч лишився у запоріжців, а Євген Ворнік відчув, що героєм треба бути до кінця і реалізував вбивчий триочковий. Цього разу запорожці уже не мали права упустити заслужену перемогу.

Герой матчу

Без сумніву, це Євген Ворнік. Ця гра стала для нього найкращою, якщо не кар’єрі, то у сезоні однозначно. Саме його дальній з кута остаточно вирішив долю гри на користь команди-аутсайдера.

Наступний матч

Після Матчу Зірок, у перший день лютого команда Валерія Плеханова спробує наздогнати Авантаж-Політехнік, для цього необхідно буде перемагати у домашній очній зустрічі.

 

Прес-слуюба БК «Запоріжжя-ZOG»