Ірина Ольховнікова: «Відреконструйований стадіон в Мелітополі приємно вразив»

Ми вже повідомляли, що 16 грудня минулого року Виконком ФЛАУ прийняв рішення сертифікувати стадіон «Спартак» ім. О.Олексенка»

 міста Мелітополь та присвоїти йому IV категорію легкоатлетичної споруди. І ось цю арену, з метою на влаcні очі оцінити умови для можливого проведення там навчально-тренувальних зборів, відвідала головний тренер збірної України зі спринту Ірина Ольховнікова:
— Цей стадіон я знаю з тих часів, коли на ньому ще лежало гареве покриття. Бігала тут, коли була юною атлеткою. І ось, повернувшись сюди, була дуже приємно вражена. Сучасна арена, з шикарним, якісним покриттям. Знаходиться вона парку. Також тут роблять тирсову доріжку метрів 150 завдовжки. Окрім цього вже розчищене місце між прямою та віражем, яке планується накрити тентом і винести сюди декілька тренажерів, штанги, щоб можна було відразу виконувати і силову роботу.
В захваті я була від тутешнього тренажерного залу. Кращий я бачила, певно, лише у Ріо-де-Жанейро. В Україні так точно такого не має. Лише уявіть – у відреконструйованому спорткомплексі – понад 20 тренажерів-бігових доріжок, штанги, помости, інше обладнання. Все – найсучасніше! Навіть в бойлерна обладнана за останнім словом науки та техніки.
Єдиний недолік – наразі тут дуже погано з розміщенням. Але нам показали розташований в гарному місці профілакторій моторного заводу, і пообіцяли будь-що до травня його довести до ладу. Мене, начальника облспортуправління Наталію Власову та голову Запорізького обласного відділення НОК Володимира Лобанова супроводжував заступник мера. Та і сам міський голова, хоча і був у той час за кордоном, увесь час був на зв’язку. У місті дуже зацікавлені, щоб наша збірна до них заїхала щонайменше на збір, а за можливості приймати тут юнацькі національні змагання (адже стадіон – шість доріжок по колу). Вражає, що в таких невеликих містах люди палають бажанням щось робити корисне. Приємно працювати з такими людьми. У травні планується урочисте відкриття стадіону, на яке хочуть запросити президента ФЛАУ Ігоря Гоцула, президента НОК України Сергія Бубку. Плани у мелітопольців дуже серйозно. І якщо все буде рухатися у такому ж позитивному руслі, я б з задоволенням привозила свою команду сюди на збори.
Також підсумки візиту до Мелітополя підбила начальник спортуправління Запорізької ОДА Наталія Власова:
— Стадіон «Спартак» в м. Мелітополь відповідає всім європейським стандартам, має сучасну спортивну інфраструктуру та стане гідною базою для олімпійської підготовки збірної нашої країни. Це дуже важлива та знакова подія для Мелітополя, тому що перебування спортивної еліти країни на території області привабить не лише інвестиційні кошти, а й досить позитивно вплине на розвиток інфраструктури міста.
На сьогодні в цьому питанні досягнуто певних домовленостей, а саме Федерація легкої атлетики України спільно з Міністерством молоді та спорту України сприятимуть придбанню та встановленню на території стадіону ями для стрибків у висоту. В свою чергу міська влада міста Мелітополь зобов’язана вирішити питання проживання спортсменів, а саме привести у відповідний стан будівлю місцевого готелю. Наразі з бюджету міста Мелітополь вже виділено близько 2,5 мільйонів гривень для придбання необхідного спортивного інвентарю.
Також у ході проведення робочого візиту виникло питання щодо створення повноцінної дитячо-юнацької спортивної школи з легкої атлетики, яка би культивувала розвиток легкої атлетики в місті. На сьогодні в області створена та діє спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з легкої атлетики, але вона не охоплює увесь спектр легкоатлетичного напрямку. Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації та обласна федерація легкої атлетики зацікавлені у розвитку таких легкоатлетичних дисциплін, як спортивна ходьба, стрибки з жердиною та стрибки у висоту. Також зі свого боку Управління та обласна федерація сприятимуть залученню професійних фахівців, яким міська влада гарантує забезпечення відповідних житлових умов.
Федерація легкої атлетики України