Асоціація спортивних організацій підбиває підсумки року

Кінець року – традиційний час підбивати його підсумки. Для Асоціації спортивних організацій 2017-й рік був знаковим – навесні цього року ми офіційно презентували нашу громадську спілку, до якої увійшло більше трьох десятків спортивних федерацій, клубів, громадських організацій, тренерів і спортсменів. У свій перший офіційний рік існування представники АСО зробили чимало корисних справ для популяризації та розвитку спорту і здорового способу життя в регіоні. Ми старанно працювали у різних напрямках. Тож далі спробуємо пригадати найважливіші з них.

ЯРМАРОК СПОРТУ-2017

 

Головний проект Асоціації спортивних організацій – «Ярмарок спорту». Саме під час цього фестивалю у представників спортивних організацій з’явилася ідея об’єднатися, аби разом досягти більшого у сфері популяризації та розвитку спорту в регіоні. Цього року «Ярмарок спорту» відбувся втретє та об’єднав більше чотирьох десятків спортивних федерації, клубів, організацій Запоріжжя й області. Завдяки тому, що «Ярмарок спорту» вперше пройшов в рамках «Фестивалю сім’ї», вдалося привернути увагу ще більшої кількості глядачів, та познайомити ширшу аудиторію з видами спорту, що культивуються у Запоріжжі. Щасливі, що маємо перші плоди наших «ярмарків» — вже є спортсмени, які  знайшли свій спорт завдяки цьому заходу, і навіть досягли перших успіхів. З цього року ми відзначаємо їх як «Похресників «Ярмарку спорту».

Новинкою року стало проведення інформаційної версії «Ярмарку спорту» — наприкінці літа представники Асоціації спортивних організацій взяли участь у Family DAYay від ТРК CITY MALL. Ми зібрали інформацію про спортивні клуби, секції та федераціях Запоріжжя — і в наметі під банером «Ярмарку спорту» надавали запорожцям консультаційні послуги — допомагали вибрати спорт до душі. Такі інформаційні консультації відмінно вписалися в формат Family day — сім’ї, які прийшли на свято з дітьми з інтересом підходили до намету «Ярмарку спорту», ставили питання, брали візитки вподобаних клубів.

ПІДТРИМКА ТАЛАНОВИТИХ СПОРТСМЕНІВ І ТРЕНЕРІВ

 

Один з пріоритетних напрямків роботи Асоціації спортивних організацій – заохочення талановитих спортсменів і тренерів, відзначення тих людей, які кують спортивну славу Запоріжжя. Так премії від АСО тримали тренери з боксу, вихованці яких протягом минулого року демонстрували високі результати на місцевих і національних змаганнях. Серед них Андрій Яковенко,  Руслан Шпитальов, Антон Жуков, Артем Чередниченко. Відзначили також успішний тандем Артура Бєладзе і Станіслава Батія, які цього року відзначилися на цілому ряді найпрестижніших змагань з боксу. Заохотили й багаторазову чемпіонку України з боксу Ольгу Шалімову і її наставника Дмитра Орєхова.

Особливу увагу приділили перспективній молоді. Премії від АСО отримали  чемпіони України з важкої атлетики — Іванна Яцкунь, Олег Ганзенко; срібні призери чемпіонату України Юлія Каранчук, Олег Сергєєв, Іван Кириченко; бронзовий призер чемпіонату України Кирило Ходунов.

Представники змішаних єдиноборств: Микита Богданчик, срібний призер чемпіонату світу серед юнаків; Денис Немчинов — бронзовий призер чемпіонату світу серед юнаків. Боксери: Яна Кучеренко, чемпіонка України серед юніорів; Тетяна Посунько, срібний призер чемпіонату України серед юніорів; Валерія Семенченко, бронзовий призер чемпіонату України в категорії «еліта»; чемпіони світу з кікбоксингу — Ігор Панайотов і Артур Супруненко.

ДОПОМОГА СПОРТИВНИМ ОРГАНІЗАЦІЯМ  В ПРИДБАННІ ІНВЕНТАРЮ ТА ПРОВЕДЕННІ ЗМАГАНЬ

 

За ініціативи АСО з’явився новий інвентар у секції боксу ДЮСШ «Локомотив» та клубу кіокушин карате «Борисфен». Також було надано допомогу у проведенні свята єдиноборств «Зелене татамі», Міжнародного турніру з художньої гімнастики «Перлина Хортиці», чемпіонату Запорізької області з пауерліфтингу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, турніру з боксу до Дня визволення Запоріжжя від німецько-фашистських загарбників та пам’яті героя СРСР Миколи Яценка.

ГРОМАДСЬКА ТА СОЦІАЛЬНА ДІЯЛЬНІСТЬ

 

Не забули цього року і про благодійну діяльність. Серед підшефних закладів АСО, яким традиційно надає допомогу організація – матвіївська санаторна школа-інтернат та запорізький дитячий будинок-інтернат для хлопців.

У галузі громадської діяльності одним з найбільших  став проект  «Бошки» стоп! Зупинимо наркоторгівлю в Запорізькій області», що спрямований на звернення уваги до відкритої наркоторгівлі в регіоні, реклами наркотичних засобів у публічних місцях, та спільну протидію цій згубній тенденції. До участі в ній долучилися два десятки членів Асоціації спортивних організацій. А одним з натхненників та координаторів проекту стала член правління АСО Інна Пенчук.

Це найяскравіші, але далеко не всі події, з життя Асоціації спортивних організацій, в році що минає. Ми дякуємо всім, хто був з нами – допомагав в роботі, надихав та брав участь у проектах АСО. Сподіваємось на вашу активну участь та підтримку і в наступному році, та віримо, що він принесе нам ще більше друзів та цікавих подій!