Студенти запорізьких коледжів визначили найвлучніших стрільців

 

На базі запорізького коледжу радіоелектроніки ЗНТУ відбулася першість з кульової стрільби серед студентів коледжів. Такі змагання Запорізьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ проводить три роки. Традиційно присвячують їх до Дня збройних сил України. Цього разу поборотися за звання найвлучніших зібралися команди п’яти навчальних закладів:

 

-Запорізький авіаційний коледж ім.О.Г.Івченка

-Запорізький будівельний коледж

-Запорізький металургійний коледж

-Економіко-правничий коледж ЗНУ

-Запорізький коледж радіоелектроніки ЗНТУ.

 

— Такі змагання ми проводимо нещодавно, втім вони вже досить популярні. Незважаючи на те що в цього року лише п’ять команд бере участь, ва минулого їх було вісім. Кількість змінюється з року в рік. Просто цього року у багатьох навчальних закладів вже почалися сесії заліки, іспити, тому багато команд, які навіть призові місця займали, не змогли взяти участь сьогодні, — розповів спеціаліст Запорізького обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ Олександр Авраменко.

 

Студенти змагалися у найскладнішому виді стрільби – стоячі. В кожній команді було по два хлопці і дівчина.

 

— Стрільба у нас з пневматичної зброї ІЖ 38, дистанція 8 метрів. Кожен учасник робить три пробних і п’ять основних пострілів. Залік проводимо по максимальній кількості пострілів, за правилам проведення змагань в тирах, — розповів про регламент змагань Сергій Настич.

 

Традиційно серед фаворитів змагань були господарі змагань — команда коледжу радіоелектроніки ЗНТУ. Хорошій підготовці стрільців у цьому закладі сприяє добре обладнаний тир, який ще оновили напередодні змагань.

 

-У нас у коледжі є факультатив заме з цього виду спорту – кульової стрільби. Оскільки у нас переважна більшість студентів —  юнаки, то зацікавленість дуже велика. Крім того ми проводимо у вільний час пейнтбол, це теж стрільба, тобто на сьогодні серед молоді це доволі популярний вид спорту, — каже директор Запорізького коледжу радіоелектроніки ЗНТУ Ольга Баршай.

 

Втім цього року коледжу радіоелектроніки не вдалося вийти на перше місце. Обійшли господарів студенти будівельного коледжу, що цікаво – завдяки єдиній дівчині в команді. Аліна Живоро принесла своїй збірній більше половини очок (28!), і відповідно стала переможницею змагань серед дівчат в особистому заліку.  Другими в командному заліку були студенти коледжу радіоелектроніки,  третіми – студенти економіко-правничого коледжу ЗНУ, член цієї команди Олександр Болілий показав кращий результат в індивідуальному заліку серед хлопців (21 очко).

 

 

Запорізьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ