Студентки медичного коледжу підтвердили статус кращих баскетболісток регіону

 

Два дні на базі запорізького авіаційного коледжу тривав обласний етап спортивних ігор України з баскетболу серед студентів коледжів. Участь у змаганнях беруть шість жіночих команд: Гуманітарний коледж ЗНТУ, Економіко-правничий коледж ЗНУ, Мелітопольсикй промислово-економічний коледж, Запорізький педагогічний коледж, Запорізький авіаційний коледж ім.О.Г.Івченка та Запорізький медичний коледж.

 

-Раніше, ще кілька років тому, 10-12 команд приїжджало. Не можуть приїхати, судячи з усього через фінансові причини, ні Бердянськ, ні інші Дніпрорудний, які теж традиційно брали участь у обласних змаганнях, – відзначив головний суддя Петро Ткачук.

 

У статусі фаворитів виступали на змаганнях команди медичного коледжу та гості з Мелітополя – торік саме вони розіграли між собою головний трофей, тоді він дістався майбутнім медикам.

 

У поточних змаганнях ці дві команди теж були налаштовані рішуче. Не програвши жодного матчу за два дні, а змагання тривали за коловою системою, дівчата зустрілися віч на віч, аби визначити переможця. Звитягу з невеликою перевагою 24:20 святкував медичний коледж. Спеціальним призом було відзначено капітана «медиків» Тетяну Павлюк.

 

-Сьогодні нам тяжко було, але ми з цим впорались, тому що у нас команда зіграна і ми грали дружно, ніхто не брав на себе велику відповідальність, а всі грали командою. Було дуже складно спочатку, а потім розігралися, — розповіла Тетяна Павлюк.

 

Щільна боротьба тривала і за третє місце. На нього претендували одразу три команди — Гуманітарний коледж ЗНТУ, Економіко-правничий коледж ЗНУ, та Запорізький педагогічний коледж. Все вирішила гра між ЕПК ЗНУ та гуманітарним коледжем, буквально в останній чверті «гуманітаріям» вдалося схилити шальки терезів на свою користь, і таким чином вирвати третє місце.

— Мені здається це більше удача. А ще те, тому що ми всі вчимося на спеціальності «фізичне виховання», тому напевно так вийшло. Хотіли показати свій рівень, грали від душі, хотіли просто пограти бо це цікаво для всіх, — каже капітан команди гуманітарного коледжу ЗНТУ Тетяна Замонська.

 

Загалом, організатори і судді відзначають, попри невелику кількість команд, помітно зріс їх рівень. Тому змагання пройшли у цікавій конкурентній боротьбі.

 

А переможець обласного етапу – запорізький медичний коледж наступного року представить наш регіон на Всеукраїнських Іграх коледжів.

 

Запорізьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ