«Орбіта-ЗНУ» знов не знайшла ключик до «Білозгару»

 

 

Напередодні цього двобою «Білозгар-Університет» у турнірній таблиці відставав від «Орбіти-ЗНУ-ОДЮСШ» лише на очко, тому, звісно прагнув у рідних стінах обов’язково випередити амбіційного суперника. В свою чергу, здавати здобуті позиції запорізькі волейболістки аж ніяк не збиралися. Тим більше, у минулому турі вони спромоглися дати серйозний бій самому «Хіміку»! Отже, відчули в собі сили грати значно сильніше, ніж поки виходить зазвичай.

Однак, судячи з того, як вони розпочали стартову партію, належна психологічна готовність до запеклого протистояння підопічних Володимира Бузаєва та Ірини Коміссарової викликала чималий сумнів. Адже господарки майданчику якось занадто легко вибили опоненток з прийому, та ще й на блоках відіграли значно продуктивніше. Тому, певно, дехто вже метикував, що кіно не буде. Проте насправді воно тільки розпочиналося…

Згаявши перші 20 ігрових хвилин, гості відчайдушно кинулися відіграватися – 4:0. Чим, здається, вінницьких спортсменок застали зненацька. Їхній граючий тренер Юлія Якушева спробувала зупинити негативний розвиток подій за допомогою замін, випустивши Діану Луніну та Ольгу Власову, і ті справді допомогли зрівняти рахунок – 19:19. Але й тільки. Далі у запоріжанок хороший відрізок видали Ольга Леженкіна та Олена Козиряцька, завдяки яким «Орбіта» таки взяла другий сет.

У третьому тривалий час боротьба була рівною, однак потім Олена Расточило і компанія десь хвилин за п’ять суперниць просто «знищили» — 19:12. Все? Якби ж! Своїм потужним ривком відповіла вже компанія на чолі з Козиряцькою, і на «більше-менше» останнє слово також залишилося за нею.

І тут вінницькі волейболістки наче прокинулися після важкого сну, де грали у волейбол із незрозумілою кількістю помилок. «Прокидання» явно пішло на користь, бо в четвертій партії ці самі помилки майже повністю зникли. Таким чином, поєдинок досяг стадії тай-брейку.

…Ці неповні 20 ігрових хвилин були сповнені несамовитою самовідданістю усіх спортсменок у боротьбі за кожне очко. Тож не дивно, що вони брали їх фактично почергово. Однак у кульмінаційний момент Фортуна посміхнулася вінничанкам…

 

БІЛОЗГАР-УНІВЕРСИТЕТ – ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ – 3:2 (25:14, 21:25, 24:26, 25:18, 17:15)

8 грудня. Вінниця. СК ВДМУ. 105 глядачів.

 

«Білозгар-Університет»: Лозинська, Машковська, Франкевич, Ю.Якушева (к), Житовоз, Расточило; Владова (л), Луніна, Власова, Коваль, В.Якушева. Тренер – Юлія ЯКУШЕВА.

«Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ»: Пугач, Леженкіна, Савченко, Пасс, Козиряцька (к), Лохманчук; Ніколачук (л), Дударенко, Кутнякова. Тренери – Володимир БУЗАЄВ та Ірина КОМІССАРОВА.

Тривалість матчу: 112 хв. (20+22+28+23+19).

Судді: Овчарук, Лемещук.

Кращі гравці (за версією ФВУ): Расточило – Леженкіна.

 

А ось наступного дня запекла боротьба вийшла тільки в другій партії. Було помітно, що в першому матчі запоріжанки витратили забагато сил, у тому числі й психологічних. І тепер віднайти їх у собі спромоглися лише після відверто програного стартового сету. Щоправда, у другому «Білозгар» все одно вигравав – 23:20, однак нагоду не доводити справу до відвертої гри на власних нервах втратив. І ця «гра» продовжилася почерговими сетболами. Зрештою, вдача знову повернулася до господарок майданчику обличчям, і на цьому подальша боротьба у матчі фактично скінчилася…

 

БІЛОЗГАР-УНІВЕРСИТЕТ – ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ – 3:0 (25:16, 30:28, 25:18)

9 грудня. Вінниця. СК ВДМУ. 85 глядачів.

«Білозгар-Університет»: Лозинська, Машковська, Франкевич, Ю.Якушева (к), Житовоз, Расточило; Владова (л), Лужецька, Луніна, Власова, В.Якушева. Тренер – Юлія ЯКУШЕВА.

«Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ»: Леженкіна, Савченко, Пасс, Козиряцька (к), Лохманчук, Пугач; Ніколачук (л), Дударенко, Кутнякова. Тренери – Володимир БУЗАЄВ та Ірина КОМІССАРОВА.

Тривалість матчу: 69 хв. (19+29+21).

Судді: Лемещук, Овчарук.

Кращі гравці (за версією ФВУ): Ю.Якушева – Лохманчук.

 

Прес-служба ФВУ