«Таврія-Скіф» стала володарем Суперкубка Запорізької області з футболу

Провідний аматорський клуб регіону підтвердив свій високий статус і в сезоні 2017 року.

 

У матчі за Суперкубок Запорізької області суперником «Таврії-Скіф» став переможець турніру першої ліги сезону 2017 року — команда «НовАвтоТранс» (Нововасилівка, Приазовський район). І треба сказати — молодші за рангом надали вельми гідний опір — до перерви рахунок так і не було відкрито — 0:0.

 

А от у другому таймі позначився досвід чемпіона вищої ліги: на 54-й хвилині ударний форвард роздольців Сергій Жигалов вдало зіграв на добиванні, відкривши рахунок — 1:0. Нападника підтримали центральні захисники! Через шість хвилин Ігор Порубльов зважився на дальній удар — м’яч від штанги влетів у ворота — 2: 0! А підвів підсумок матчу і сезону капітан «Таврії-Скіф» Дмитро Невмивака, на 83-й хвилині поставив знак оклику після розіграшу стандарту — 3: 0!

Відразу після гри відбулася урочиста церемонія нагородження, в котрому взяв участь перший заступник голови Запорізької обласної федерації футболу Віталій Ніколаєнко. Команди-учасники матчу отримали заслужені нагороди як чемпіони вищої та першої ліг, а музей «Таврії-Скіф» поповнився красенем-Суперкубком Запорізької області!

 

Зазначимо, що сьогодні роздольці мають два склади дорослої команди «Таврія-Скіф». Перший і основний, під керівництвом Максима Скороходова та Олексія Олійника, успішно грає в чемпіонаті Запорізької області і аматорській першості України.

 

В складі колективу є як досвідчені хлопці, що чимало пограли навіть в Прем’єр-Лізі України, так і молодь. Прізвища Дмитра Невмиваки, Володимира Жука, Євгена Пісоцького, Сергія Селюка та інших добре відомі вболівальницькому загалу.

А ось, наприклад, вихованець бердянського футболу голкіпер Герман Горовий вже незабаром може вирости в майстра високого рівня, перебуваючи під пильним оком селекціонерів професійних команд.

 

Хтось може зауважити – мовляв, команда мешкає та тренується у Запоріжжі, на професійній навчально-тренувальній базі міського футбольного клубу «Металург» і лише на календарні матчі приїздить до Роздолу… Але не бачимо в цьому нічого дивного, адже це – визнана європейська практика. Той же немецький «Хофенхайм» представляє у Бундеслізі невеличке село, а відома українцем Романом Григорчуком, учасник Ліги Європи, азербайджанська «Габала» мешкає і тренується в Баку, за 200 кілометрів гірських доріг від рідного місця.

 

Другий склад «Таврії-Скіф» на 80% складається з місцевих, роздольских хлопців, серед яких і Каліман-молодший, Анатолій, який за часів юнацтва успішно навчався в знаній запорізькій ДЮСШ «Торпедо-Космос», грає провідні ролі в відкритій першості сусіднього, Василівського району. Ця команда цього року стала чемпіоном і володарем Кубка в суперечці з міцними командами міст Василівка та Дніпрорудний. Звичайно, колектив на провідних ролях і у рідному, Михайлівському районі, два представники якого грають у першій лізі обласної першості – «Райагропостач» (Пришиб) та «Мічуріна-Юлена» (Михайлівка).

Існування добротних команд на районному рівні забезпечується завдяки керівникам-меценатам, таким, як брати Калімани і, звичайно, допомозі районного керівництва в особі голови Михайлівської ради і за сумісництвом очільника районної федерації футболу Сергія Передерія, а також Запорізької обласної федерації футболу (голова Віктор Межейко), які крок за кроком йдуть до мети – створення в Запорізькій області належних умов для піраміди підготовки гравців.

 

На прикладі «Таврії-Скіф» можна зазначити, що справа не обмежується лише Роздолом, сільська рада якого об’єднує дев’ять населених пунктів, а й охоплює увесь Михайлівський район і навіть прилеглі до нього. Не випадково брати Калімани поступово будують сучасну дитячо-юнацьку спортивну школу у селі Високе, де матимуть змогу опановувати фізкультурно-спортивні навички юні спортсмени, і не тільки майбутні футболісти.

Мальовниче аграрне селище, в лічених кілометрах від траси Харків-Сімферополь, де мешкає трохи більше тисячі селян, в своїй історії знало різні часи. З появою в 1995 році справжніх господарів, патріотів рідного села братів Калиманів, які створили міцне фермерське господарство «Таврія-Скіф», друге дихання отримало овочівництво і виробництво зерна, олійних культур. А які яблука вирощують у місцевих садах! Разом зі здобутками оновлюється і інфраструктура Роздолу. Сучасна школа, Будинок культури, гарні асфальтовані шляхи і звичайно — затишний стадіон з новозбудованими роздягальнями, зручними трибунами, чудовим газоном футбольного поля – все це справа не одного дня. В підсумку маємо приклад для будь-якого куточка нашої країни, де кожне село і навіть райони мають такі гарні умови для заняття футболом дорослих і малечі.

 

Офіційний сайт ЗОФФ