Студенти авіаційного коледжу втретє поспіль виграли змагання з жиму штанги лежачі

На базі запорізького авіаційного коледжу ім.О.Г.Івченка відбулися змагання з жиму лежачі серед студентів коледжів. Цей вид потрапив до програми студентських змагань не так давно – лише три роки тому. Та за словами спеціаліста Запорізького обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ, Олександра Авраменка, помітно набирає популярність. Щороку такі змагання збирають все більше учасників. Секрет простий – у більшості коледжів та технікумів Запоріжжя є тренажерні зали, де у вільний час із задоволенням тренуються місцеві студенти.

 

-Цього року у нас рекордна кількість команд – вісім. І це відповідно рекордна кількість учасників – вісімдесят студентів, які змагатимуться в різних вагових категоріях. Команди дуже сильні, деякі учасники заявили стартову вагу у 100 кілограмів. Тож сподіваємося на цікаву боротьбу та високі результати. Тут є хлопці які займаються пауерліфтингом, важкою атлетикою, силовим багатоборством. Судячи з того, що кількість учасників студентських змагань щороку збільшується – популярність силових видів спорту зростає, — відзначив головний суддя змагань, викладач фізичної культури запорізького авіаційного коледжу Давид Розов.

 

На нинішніх змаганнях силою м’язів мірялися команди наступних навчальних закладів:

 

Запорізький авіаційний коледж ім.О.Г.Івченка

Запорізький будівельний коледж

Запорізький гідроенергетичний коледж

Гуманітарний коледж ЗНТУ

Запорізький металургійний коледж

Коледж КПУ

Оріхівський коледж ТДАТУ

Економіко-правничий коледж ЗНУ

 

За результатами змагань перше командне місце посіли господарі – збірна Запорізького авіаційного коледжу. До речі, змагання з жиму лежачі ця команда виграє втретє поспіль. Другими стали студенти запорізького гідроенергетичного коледжу, «бронза» у команди економіко-правничого коледжу ЗНУ.

 

Що ж стосовно особистих результатів, перебити торішній рекорд у 150 кг, цього разу нікому з учасників не вдалося. В абсолютному заліку переміг студент оріхівського коледжу ТДАТУ Павло Донцов, який за власної ваги у 73 кг, підняв штангу у 120 кг.

 

Запорізьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ