Асоціація спортивних організацій долучилася до боротьби з наркоторгівлею в Запоріжжі

 

Тисячі оголошень про продаж наркотиків заполонили вулиці українських міст. Запоріжжя, нажаль, не виключення –більшість будівель в самому центрів міста, а ще поруч зі школами та іншими навчальними закладами розписані електронними адресами, за якими можна без проблем придбати наркотичні речовини.  Наркоторгівці активно використовують новітні технології для продажу свого смертоносного товару – продають отруту через інтернет, передаючі її покупцям за допомоги так званих «закладок».

 

Боротися з цією жахливою тенденцію, та привернути увагу до необхідності активно протидіяти наркоторгівлі,  вирішили представники громадських організацій Запоріжжя – з цією метою об’єдналися шість десятків різних організацій регіону. Серед них двадцять – члени Асоціації спортивних організації, адже лишитися осторонь такої проблеми спортивна спільнота не могла.

Першим результатом роботи активістів стало проведення круглого столу на тему «Бошки» стоп! Зупинимо  наркоторгівлю в Запорізькій області». До обговорення цієї актуальної проблеми, окрім представників громадських організацій, долучилися представники обласної та міської влади, релігійних організацій, правоохоронних органів, експерти (психологи, ІТ-спеціалісти, лікарі-наркологи) і не тільки. Ідейним натхненником заходу, та модератором бесіди виступила активна діячка Асоціації спортивних організацій, голова ГО «Трап» Інна Пенчук. Яка зокрема наголосила на особливому значенні співпраці громадських організацій та влади – саме цей шлях найбільш ефективний, у боротьбі за здорову та активну молодь.

 

Учасники заходу обговорили не лише нагальну проблему безкарного розповсюдження наркотичних речовин, а й пропонували та обговорювали методи боротьби з цим явищем. Одним з ключових засобів виховання молоді називали спорт та пропаганду здорового способу життя. Наголошували на необхідності розвитку спортивних секцій, які стануть для молоді альтернативою згубним звичкам.

На цьому зокрема наголошував один с активних членів Асоціації спортивних організацій, віце-президент Запорізької обласної федерації важкої атлетики Анатолій Орлов. Він звернувся до обласного та міського департаментів освіти, з проханням дозволити спортивним організаціям доступ до шкіл. Аби не лише розміщувати там оголошення про набір у секції, а й презентувати існуючі у Запоріжжі види спорту.

 

Також від Асоціації спортивних організацій слово взяв президент Запорізької міської федерації боксу, голова селищної ради Балабіно Володимир Сосуновський:

— Тема має  бути соціально активною. У кожного з нас є діти, треба робити перший крок. Зараз новітні технології, використовуються так звані закладки, і на жаль, це залишається практично безкарним. Ми бачимо стрімке розповсюдження синтетичних наркотиків, тому батьки мають бути особливо уважними, — відзначив Володимир Сосуновський.

 

«Круглий стіл» підтвердив, що об’єднання зусиль влади, правоохоронних органів, громадських організацій та небайдужих громадян – правильний крок, в на шляху боротьби з небезпечними звичками, та вихованню здорової і міцної нації.

За результатами круглого столу Бошки» стоп! Зупинимо наркоторгівлю в Запорізькій області» було прийнято рішення, створити координаційну раду,  до якої увійдуть представники правоохоронних органів, органів місцевого самоврядування, громадських та релігійних організацій, молоді та студентства, експерти.

 

Завданням цієї координаційної ради буде напрацювання спільного плану дій задля розв’язання проблеми наркоторгівлі, наркореклами та наркозалежності.

 

Активну участь в роботі координаційної ради братиме і Асоціація спортивних організацій, яка вже має деякі ідеї щодо боротьби з наркоторгівлею в регіоні.