В 1/8 фіналу Кубка України БК «Запоріжжя-ZOG» зустрінеться з «Дніпром»

 

15 листопада, о 19:00, у Культурно-спортивному комплексі «Шинник»  Дніпра відбудеться чергове дербі баскетбольних клубів сусідніх міст. Цього разу «Дніпро» прийматиме БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG» у рамках першого матчу 1/8 фіалу Кубка України.

 

Нагадаємо, що чинний володар національного Кубка, яким є «Дніпро», у запорізькому матчі чемпіонату Суперліги Парі-Матч 21 жовтня зазнав поразки – 70:78. Втім, створити переможну серію команді Валерія Плеханова не вдалося – вони  зазнали трьох поразок поспіль, у той час як команда з Дніпра здобула переконливі перемоги – над харківським «Політехніком» (98:64) у рідних стінах, в Одесі (97:70) та Южному (80:65).

 

Додамо, що цього потрійного успіху дніпряни досягли без свого основного центрового Сергія Загреби, котрий через перенесену операцію на коліні навіть тренуватися не міг з командою. Зате повернувся до «Дніпра» Андрій Мироненко, котрий під час перебування в запорізькому клубі добре вивчив сильні та слабкі місця команди Валерія Плеханова.

 

Втім, наставник БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG» бачить негатив не стільки в обізнаності двометрового форварда, скільки в його втраті. Адже Мироненко встиг трансформуватися до складу запорізької команди й стати її важливою опцією.

 

«Гравець з чудовою координацією, яким є Андрій, цінний для будь-якої команди, а для нас – тим більше, — стверджує Валерій Миколайович. – Щодо наших перспектив у наступному дербі, гірше жереба не придумаєш: у кубковому рейтингу «Дніпро» посідає перший рядок, ми – восьмий. Та й загалом, цей суперник є фаворитом сезону, для якого не існує фактора чужих стін, що вже пізнали на собі його головні конкуренти – «Будівельник» і «Хімік». Ми ж маємо суттєві проблеми зі станом не одного-двох баскетболістів. Триває відновлення після травми Павла Буренка, під питанням участь у кубковому матчі Максима Нікітіна (в нього гострий бронхіт), Антона Буца (знаходиться у лазареті з високою температурою), травми не дозволяють повноцінно діяти Богдану Ясиненку, Євгену Ворніку, Юрію Кондракову… Повноцінно тренуються тільки шість гравців. Тобто мова може йти лише  про те, щоб гідно виглядати на тлі грізного суперника, хоча й здаватися на його ласку не збираємося. Намагатимемось довести, що наша перемога в матчі чемпіонату була не випадковою. Головне – позбутися невпевненості. Хоча, сподіваюсь, наші уболівальники добре розуміють, що, застосовуючи боксерську термінологію, ми з «Дніпром» знаходимось у різних вагових категоріях, він – у важкій, ми – в півсередній».

 

Прес-служба БК «Запоріжжя-ZOG»