Волейболістки «Орбіти» здобувають дві перемоги на виїзді

Матчі четвертого туру чемпіонату національної жіночою Суперліги провели на виїзді волейболістки запорізької «Орбіти-ЗНУ». Команда Володимира Бузаєва та Ірини Комиісарової зустрічалася з «Сєвєродончанкою».

 

Перша зустріч видалася напрочуд складною для гостей. «Сєвєродончанка» починаючи із середини стартового сету, раптово додавши в швидкості дій та якості технічних моментів, фактично «нокаутувала» суперниць, тож вигравала за партіями – 2:0, і вела в третій – 19:10!

До «сухої» перемоги, що називається, було рукою подати. Але саме в цей момент так само раптово, як і додали, севєродонецькі волейболістки «підсіли». А тут ще й в «Орбіти» вельми успішно спрацювало повернення на майданчик досвідченішої Олени Козиряцької та молодої Олександри Кутнякової. І сталося справжнє диво. Останній відрізок третього сету запоріжанки виграли з приголомшуючим рахунком – 15:2(!).

Спіймавши кураж, надалі гості повністю перехопили ініціативу. Значно додала ще одна досвідчена виконавиця Ольга Леженкіна, тоді як у господарок майданчику, попри надзусилля капітана Анастасії Жук, сил, що називається, повернуся в гру вже забракло.

 

СЄВЄРОДОНЧАНКА – ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ – 2:3 (25:20, 25:17, 21:25, 11:25, 9:15)

«Сєвєродончанка»: Нодиршоєва, Луханіна, Фаринюк, Жук (к), Тетенко, Хворостяна; Петренко (л), Лісєєнкова, Шипілова, Гавриленко. Тренер –  Гарій ЄГІАЗАРОВ.

«Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ»: Леженкіна, Дударенко, Пасс, Козиряцька (к), Савченко, Пугач; Ніколайчук (л), Кутнякова, Лохманчук. Тренери – Володимир БУЗАЄВ, Ірина КОМІССАРОВА.

Тривалість матчу: 110 хв. (27+22+25+21+15).

Судді: Лемещук, Кривець.

Кращі гравці (за версією ФВУ): Жук – Леженкіна.

4 листопада. Сєвєродонецьк. ПС «Льодовий». 374 глядачі.

 

На відміну від першого поєдинку, у другому справжньої боротьби не сталося. Здається, сєвєродонецькі волейболістки вичерпали запас сил ще в середині першого матчу, коли дозволили суперницям зробити вражаючий «камбек» і втратили вже дуже близьку, здавалося, загальну «суху» перемогу.

 

У свою чергу, Олена Козиряцька і компанія цього разу розслабленості собі не дозволили, вже з перших секунд взявшись за справу з максимальною відповідальністю. Тож в усіх трьох сетах робили суттєвий відрив у рахунку ще до перших технічних перерв. Відіграти після цього 6-7 очок господаркам майданчику вже було нереально.

 

СЄВЄРОДОНЧАНКА – ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ – 0:3 (16:25, 14:25, 15:25)

«Сєвєродончанка»: Нодиршоєва, Луханіна, Фаринюк, Жук (к), Тетенко, Хворостяна; Петренко (л), Шипілова, Гавриленко, Лісєєнкова. Тренер –  Гарій ЄГІАЗАРОВ.

«Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ»: Леженкіна, Дударенко, Пасс, Козиряцька (к), Савченко, Пугач; Ніколайчук (л), Кутнякова, Лохманчук, Олійник. Тренери – Володимир БУЗАЄВ, Ірина КОМІССАРОВА.

Тривалість матчу: 59 хв. (21+20+18).

Судді: Кривець, Лемещук.

Кращі гравці (за версією ФВУ): Жук – Козиряцька.

5 листопада. Сєвєродонецьк. ПС «Льодовий». 187 глядачі.

 

Прес-служба ФВУ