У Запоріжжі відзначили кращих студентів-спортсменів ЗНТУ

 

Один з флагманів студентського спорту  регіону – Запорізький національний технічний університет підбив підсумки спортивного року. У 2017-му ЗНТУ є чим пишатися – за підсумками 13-ї літньої Універсіади України університет став кращим, серед технічних ВИШів країни з кількістю студентів від 5 до 10 тисяч.

 

— За підсумками 13-ї літньої Універсіади України Запорізька область посіла шосте місце в своїй групі, набравши 2778 очок. Більшість з них, а сама 1889 очок, принесли збірній студенти Запорізького національного технічного університету. Вагомим внеском стали золоті медалі баскетболістів та гандболістів ЗНТУ на Універсіаді України, та перше місце команди «машинки» зі спортивної аеробіки. Також залікові бали до скарбнички регіону заробили студенти ЗНТУ у самбо, греко-римській боротьбі, дзюдо, плаванні та боксі — відзначив начальник Запорізького обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ Андрій Муштай.

 

Кубок переможця Універсіади України серед технічних вишів Андрій Муштай урочисто вручив ректору ЗНТУ Сергію Бєлікову.

 

В свою чергу керівництво університету привітало студентів, які і принесли всі ці досягнення ВИШу. Чимало уваги дісталося збірній ЗНТУ зі спортивної аеробіки, яка цього сезону не лише виборола солідний комплект золота на Універсіаді України, а й здобула бронзу чемпіонату Європи і четверте місце на Всесвітніх Іграх. Подяки та посвідчення Майстрів спорту України міжнародного класу урочисто отримали Дар’я Гуцалюк, Олександра Подопригора, Катерина Черкез, Дар’я Суботіна та Оксана Брюзгіна.

 

Також відзнаки отримали Віталій Шепель і Данило Гуцол, які виступають в дзюдо і самбо, дзюдоїстка Ілона Ткачова, борці греко-римського стилю Віталій Фуглаєв, Олександр Деркач, пловець Кирило Гаращенко, представник команди зі спортивної аеробіки Володимир Виховцев, гравці збірних команд ЗНТУ з баскетболу і гандболу

 

-Ректор ЗНТУ Сергій Бєліков, це на сьогодні найпротивніший ректор в нашому регіоні, і як показала Універсіада – і в Україні. В ЗНТУ розвивається багато видів спорту, окрема вдячність за підтримку ігрових видів– гандбол, баскетбол, і ми дійсно бачимо високі результати. Крім того ми бачимо активний розвиток на базі ЗНТУ  такого виду спорту як спортивна аеробіка – саме на базі університетської команди цього ВИШу сьогодні створена національна збірна України, — відзначила начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту ЗОДА Наталя Власова.

 

Окремо відзначили і успіхи студентів ЗНТУ на Всесвітній Універсіаді у Тайбеї. Більшість збірної Запорізької області склали саме представники цього вишу– шість з десяти. У Тайвані честь України захищали Юрій Кондраков та Сергій Загреба (баскетбол), Олена Напалкова (волейбол), Данило Гуцол (дзюдо), Максим Долгов та Вікторія Кєсар (стрибки у воду).

У підсумку срібло заробила в Тайбеї студентка ЗНТУ Вікторія Кесар — вона стала другою в міксті разом з луганчанином Станіславом Оліферчіком. Близька до ще однієї нагороди Віка була і на трампліні 3 м. Запоріжанка вийшла в фінал змагань з найкращим результатом. А ось набрати таку ж кількість балів у фіналі у неї не вийшло. Кесар зупинилася за крок від медалі — на четвертому місці.

Ще одна студентка ЗНТУ, волейболістка Олена Напалкова була третьою в складі збірної України. У груповому раунді наші дівчата виграли у Аргентини, Канади та Швейцарії. У чвертьфіналі виявилися сильнішими Франції. А за вихід у фінал програли росіянкам. Однак в матчі за бронзу знову показали клас, вирвавши третє місце у збірної Тайваню.

Четверте місце посів запорожець Максим Долгов в синхронних стрибках з вишки 10-м. В індивідуальному виступі на цьому снаряді студент ЗНТУ був десятим.

Дзюдоїст Данило Гуцол став в Тайбеї дев’ятим. У ваговій категорії до 100 кг студент ЗНТУ провів чотири зустрічі, дві з яких виграв. Чоловіча збірна України з баскетболу завершила Універсіаду на 15-му місці.

 

Під час вшанування кращих, у ЗНТУ відзначили не лише спортсменів, а їх наставників. А також подякували викладацькому складу навчального закладу, який теж постійно робить вагомий внесок у розвиток спорту у технічному ВИШі.

 

Запорізьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ