Студенти запорізьких коледжів розпочали новий спортивний сезон

 

У Запоріжжі стартували змагання з легкої атлетики серед студентів коледжів. Першим видом програми у новому начальному році стала «королева спорту» — легка атлетика. Два дні за медалі на стадіоні «Стріла» (СК «Мотор-Січ») сперечалися представники десяти запорізьких коледжів. Це рекордний показник за останні роки, відзначають у Запорізькому обласному відділенні комітету фізичного виховання і спорту МОН України.

 

— Цього року бере участь десять команд. Це досить багато. Враховуючи те, що ми відмовилися від формату спартакіаді. Якщо раніше це була обов’язкова дисципліна, то зараз беруть участь лише  бажаючі. Однак десять команд — це вперше за останні чотири роки така кількість зібралася, — розповідає спеціаліст Запорізького обласного відділення комітету фізичного виховання і спорту МОН України Олександр Авраменко, — Легка атлетика це один з найпопулярніших видів спорту серед студентської молоді. Незважаючи на те, що досить небагато ДЮСШ спеціалізуються на цьому виді спорту у Запорізькій області. Але ми бачимо бажання самих студентів змагатися. Шкода лише що серед коледжів та технікумів протягом останніх 12 років не проводяться ніякі всеукраїнські змагання.

Два дні студенти коледжів розігравали медалі у бігу на 100 м, 200 м, 400 м, 800 м, естафетах 4х100 м, штовханні ядра та стрибках у довжину.

 

У спринтерських дисциплінах не знали собі рівних студенти Запорізького гідроенергетичного коледжу ЗДІА. 100 м у дівчат виграла Ольга Васильєва, 100 та 200 м у хлопців – Павло Котенко. Цікавий факт – обидва переможці раніше не займалися легкою атлетикою, а залучилися до цього виду спорту, вступивши у Гідроенергетичний коледж, завдяки керівнику фізичного виховання, призеру чемпіонатів світу і Європи серед ветеранів Володимиру Багріну. Команда під керівництвом цього ж наставника стала кращою і в естафеті серед хлопців. У дівчат в естафеті переміг квартет економіко-правничого коледжу ЗНУ.

В командному заліку кращими теж були  студенти гідроенергетичного коледжу ЗДІА. Друге місце посіла збірна економіко-правничого коледжу ЗНУ, третє місце у господарів стадіону – команди Запорізького авіаційного коледжу ім. О.Г.Івченка.

 

 

Запорізьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ