У балабинському будинку культури та спорту з’явився сучасний тренажерний зал

 

Селище Балабино , Запорізького району, активно розвиває спортивну галузь. Сьогодні ще один важливий крок було зроблено у напрямку популяризації спорту і здорового способу життя серед місцевих жителів – у будинку культури і спорту з’явився сучасний тренажерний зал. Місцевій владі вдалося залучити кошти з депутатських фондів. На зустріч пішли депутати обласної ради – Григорій Самардак, Дмитро Майстро, Світлана Абдурахманова, Владислав Марченко, та Микола Барзіон. Загалом назбирали 260 тисяч гривень. За ці кошти вдалося закупити комплект сучасних тренажерів, та щей вистачино на новенький дяанг для секції тхеквондо.

 

— Сьогодні ми бачимо яскравий приклад, як депутати від різних політичних партій об’єдналися, склалися, і зробили прекрасний тренажерний зал, — відзначила під час відкриття нового тренажерного залу начальник управління молоді, фізичної культури і спорту Запорізької облдержадміністрації Наталя Власова, —  Я дуже вдячна депутатському корпусу, і тим депутатам, які дійсно розуміють що сьогодні дуже важливе здоров’я наших дітей, здоров’я підростаючого покоління. Тому що тільки здорові люди будуть щасливі і успішні. Тому вкладаючи сьогодні ці гроші в розвиток здоров’я наших дітей ми розуміємо, що завтра ці діти виростуть сильними, мужніми, професіоналами. І будуть будувати нашу країну незалежною, могутньою, такою щоб її поважали і знали в усьому світі.

Займатися у тренажерній залі зможуть близька 170 вихованців трьох секцій, які базуються у місцевому будинку культури і спорту. Крім того, планують виділити час і для занять дорослих груп.

 

— У балабінській селищній раді діє три секції – це тхеквондо, у бокс, і ще у нас є національні танці. Тобто приблизно 150-170  дітей з Балибиного і Кушугуму відвідують секції балабінського будинку культури та спорту. Всі вони займатимуться на цих тренажерах. Крім того до нас вже звернулися вчителі школи і вихователі дитячого садочка, які виявили бажання займатися у тренажерному залі, — розповів селищний голова Балабино Володимир Сосуновський.

Одразу випробували новенький даянг вихованці секції тхеквондо «Лідер». Кажуть про такий подарунок мріяли багато років. тепер матимуть можливість не лише краще тренування, а й навіть проводити у Балабино змагання місцевого рівня.

 

-Даянг нам дуже потрібен, тому що всі змагання проходять на такому покритті, а ми раніше тренувалися на звичайній підлозі. Діти у мене на різних змаганнях виступають, і часто виникали різні нюанси через відсутність покриття. Ми тут займаємося сім років, виховуємо чемпіонів, і давно мріяли про справжній даянг, — розповідає тренер секції тхеквондо «Лідер» Олександра Лихасенко, — Коли привезли цей даянг це було щастя! Ми тепер можемо і акробатикою займатися, проводити спаринги, тренувати падіння і не травмуватися.

Не менше зраділи подарунку і у Балабинській школі боксу. Завдяки тренажерній залі боксери зможуть покращити силову підготовку. А це безперечно  дає більше шансів на змаганнях.

 

— Тренажери такого класу просто необхідні, тому що бокс став більш силовим видом спорту. І спортсменам необхідні тренажери, щоб хлопці зміцнювали свої м’язи, поліпшували фізичні дані. До цього у нас були старі тренажери, які нам віддавали хто міг. Але зараз я думаю результат роботи помітно покращиться — техніка плюс сила дадуть нашим хлопцям перевагу над суперником, — відзначив тренер «Барабінської школі боксу» Юрій Костенко.

Як розповів Володимир Сосуновський, який є і президентом запорізької міської федерації боксу, найближчим часом за допомоги залучений депутатських коштів буде зроблено ще одну добру справу – у секції боксу що на Дослідній станції замінять підлогу.

 

«ЗА!спорт»