Запорізькі студенти здобули ще одну перемогу на Всесвітній Універсіаді

 

Збірна України з баскетболу, де честь Запоріжжя захищають одразу троє гравців (студенти ЗНТУ Юрій Кондраков та Сергій Загреба, та студент БДПУ Богдан Ясиненко)  провела другий матч на Всесвітній Універсіаді. Суперником підопічних Валерія Плеханова стала команда Мозамбіку єдина отримала право на участь в Універсіаді від африканського континенту.

 

Проте статус найсильнішої команди Африки не збентежив українців, які уже у першій половині показали хто господар на майданчику. Вигравши стартову десятихвилинку 28:5 наша команда і надалі утримувала значну перевагу над суперником. Підсумкова перемога не викликала жодних сумнівів 111:42. Зазначимо, що одразу 6 гравців нашої збірної здобули 10 і більше очок, а найрезультативнішим гравцем поєдинку знову став В’ячеслав Петров, який здобув 21 очко і 7 підбирань і саме він провів найбільше часу у грі (майже 26) хвилин.

 

Розгром міг би бути ще більш переконливим, проте у останній чверті наша збірна дозволила супернику закинути 17 очок і оформити єдиний дабл-дабл у грі лідеру мозамбікців Карлушу Шіріндзі.

 

22 серпня плановий вихідний, а після цього для збірної України приходить пора найважливіших поєдинків, у середу команда Валерія Плеханова зустрінеться із росіянами, які сьогодні мають зустрітися з командою Ізраїлю. У першому турі Універсіади українці обіграли збірну Австралії — 80:76.

 

Україна — Мозамбік 111:42

Всесвітня Універсіада  2-й тур

 

Україна: Петров 21 + 7 підбирань, Кобець 16 + 7 підбирань, Шевченко 15 + 7 підбирань, Загреба 13 + 7 підбирань, Закурдаєв 11 + 5 підбирань, Бояркін 10 + 9 передач, Артамонов 8 + 3 передачі, Вінтоняк 7 + 5 підбирань.

Мозамбік: Шіріндза 12 + 11 підбирань, Фадуку 11 + 5 підбирань, Бунгуле 11 + 3 підбирання.

 

Пресс-служба ФБУ