Чоловіча студентська збірна України стартувала з перемоги на Універсіаді

 

Свій перший матч провела на Всесвітній Універсіаді чоловіча студентська збірна України, у складі якої і троє запоріжців – студенти ЗНТУ Юрій Кондраков та Сергій Загреба, та студент БДПУ Богдан Ясиненко.

Першим суперником команди Валерія Плеханова стала збірна Австралії. У непростому поєдинку українці перемогли 80: 76. Чудову гру у цьому стратегічному матчі показав запоріжець Сергій Загреба, який був близьким до дабл-даблу: 13 очок та 9 підбирань.

 

Завтра українці зіграють проти збірної Мозамбіку. 23-го наших хлопців чекає матч проти росіян, 24-го проти литовців, 25-го поміряються силами з ізраїльтянами. У наступний етап змагань виходить дві кращі команди з шести.

 

Україна – Австралія 80:76 (18:18; 20:15; 21:18; 22:24)

Україна: Петров 25 оч, 7 пд; Загреба 13 оч, 9 пд; Артамонов 6 оч, 8 рп; Шевченко 6 оч, 8 пд; Приймак 6 оч, 3 пд; Бояркін та Закурдаєв по 6 оч; Вінтоняк 5 оч, 6 пд; Кобець 5 оч; Луценко 2 оч.

 

— Готуватися до збірної Австралії було непросто, інформації було не достатньо. Ми бачили що вони багато підготовчих матчів виграли із різницею в 40 очок. В тому числі й у естонців, з якими ми також перетиналися раніше, — прокоментував прес-службі ФБУ цб зустріч головний тренер студентів Валерій Плеханов, — Відтак, до цієї команди ставився з пересторогою. Наша проблема на старті полягали в тому, що ми не зовсім втягнулися у цей турнір. Кілька днів перед тим ми тренувалися виключно у крихітних залах, так званих коробках, а тут одразу опинилися на 12 000 арені. Тому на початку десь розгубилися і провалилися, та й відсоток 3-очкових у нас 3/18 говорить про те що ми ще не зовсім у своїй тарілці. Під час розминки ми побачили, що у нас є перевага у зрості, тому змінили акценти на гру під щитами і сьогоднішній матч наші центрові провели так як і мали провести. В цілому план на гру наш спрацював, тому я задоволений. Погано те що маючи перевагу у 14 очок ми занадто рано повірили у перемогу і пропустили кілька трійок, за що і поплатилися, адже цілком могли уникнути нервового закінчення.

 

Сьогодні весь тренерський склад буде дивитися на гру збірної Мозамбіку, а хлопці у цей час зможуть відпочити. До африканської команди ми будемо готуватися уже у звичному для нас режимі. З розбором відео. Сподіваємося це нам допоможе.