Студентська збірна України з волейболу вже у Тайбеї

 

Чоловіча та жіноча збірні України з волейболу вже дісталися  Тайбею, і готуються стартувати на Всесвітній літній Універсіаді. У складі жіночої команди захищатиме честь країни студентка Запорізького національного технічного університету, гравець южненського «Хіміка» Олена Напалкова.

 

За результатами жеребкування наші дівчата потрапили до крупи А, де конкуренцію їм складуть Аргентина, Швейцарія і Канада. Ось як прокоментував жеребкування прес-службі ФВУ головний наставник студенток Андрій Романович:

 

— Справа в тому ж, що кожного два роки – період проведення Всесвітніх Універсіад – склади збірних змінюються чи не на 100%. Тому зібрати якусь інформацію до старту змагань нереально. Тому з’являються доволі цікаві збірні, від яких не знаєш, чого чекати, а є і стабільно сильні збірні — такі як Росія та Бразилія. В цьому році доволі серйозним суперником може стати збірна Фінляндії, яка буде представлена національною збірною, для якої Універсіада стане етапом підготовки до чемпіонату Європи.

Враховуючи ці моменти, було вирішено , що на Всесвітній Універсіаді мені допомагатиме тренер-статистик, а саме Дмитро Марюхніч – дякуємо ФВУ, яка взяла на себе матеріальну частину питання. Це дуже велика допомога для команди, адже це дуже досвідчена людина, крім того, це не просто статистика, це ще й аналітик.

 

Українські дівчата стартують на Універсіаді 21 серпня, матчем проти Аргентини. 22-го наших волейболісток чекає зустріч з канадійками, а 23-го зі швейцарками.

 

Запорізьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ