Запоріжанка здобула дві медалі на чемпіонаті Європи з шашок

Срібло і бронзу привезла додому з чемпіонату Європи запорізька студентка Ганна Дмитренко. У Вітебську медалі континентальної першості з шашок-100 розігрувала молодь. За клітчастими дошками зійшлися 230 спортсменів з 15 кран.

 

Студентка факультету іноземної філології Запорізького національного університету, Ганна Дмитренко, здобула дві медалі в особистому заліку. Срібну — у класичній грі, та бронзову — швидкій. У командному заліку молодіжна збірна команда стала призером першості Європи та посіла третє місце у бліц-грі. У складі збірної призером чемпіонату Європи у бліці  став ще один запоріжець – Єгор Бобков. Повернувшись з Білорусі спортсмени вже розпочали підготовку до наступних змагань.

 

— Попереду чемпіонат світу, до якого ми вже почали готуватися. Він буде за два місяці в Польщі. Це світова першість серед юніорів і останній рік, коли я виступаю у цій категорії. Я сподіваюся втретє стати чемпіонкою світу у цій віковій категорії. З наступного року я виступатиму вже серед молоді 20-26 років, — відзначила 19-річна запорізька шашистка Ганна Дмитренко.

 

Ганна та Єгор є вихованцями дитячо-юнацької спортивної школи № 8 СК «Мотор Січ». Спортсмени займаються під керівництвом тренерів Олега Компанійця та Ігоря Кирзнера.

 

Запорізьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ