Сергій Соколовський не зміг здолати чемпіона світу на Всесвітніх Іграх

 

У польському Вроцлаві тривають Всесвітні Ігри з неолімпійських видів спорту. У складі збірної України з сумо виступав спортсмен з Мелітополя, представник клубу «ХортА»  Сергій Соколовський.

 

Бронзовий призер чемпіонатів Європи і світу боровся у двох вагових категоріях. В надважкій вазі (+115 кг) мелітополець провів два поєдинки обидва виявилися невдалими – в першій зустрічі Сергій поступився японському сумоїсту, у другому – чемпіону світу з Росії Едуарду Кудзоєву. Також Соколосвький представляв Україну у відкритій ваговій категорії, де його суперником знов став Кудзоєв, в Сергій вдруге не зміг подолати цього потужного опонента.

 

Втім без нагород українці на польскому дахьо не залишилися – повний комплект завоювали дівчата. Золото здобула Світлана Тросюк, срібло —  Іванна Березовська, бронзу – Марина Максименко.

 

З цим показником українська збірна з сумо стала другою в командному заліку. Беззаперечне лідерство у російських сумоїстів, яким вдалося заробити дев’ять медалей. Цікаво що японці лише п’яті у своєму національному виді спорту.

 

СК «ХортА»