Запорізька область посіла шосте місце на 13-й літній універсіаді України

У комітеті фізичного виховання і спорту Міністерства освіти та науки України підбили підсумки 13-ї літньої універсіади України. Запорізька область посіла шосте місце, серед регіонів першої групи, набравши 2778 очок. Студенти запорізьких вищих навчальних закладів змагалися у десяти видах програми, з тридцяти одного.

 

Найбільшу кількість балів принесли в залік області баскетболісти. Нагадаємо студенти ЗНТУ виграли Всеукраїнську універсіаду, а команда КПУ завоювала бронзові медалі. Це принесло регіону 660 очок.

 

523 очки заробили представниці спортивної аеробіки – у цьому виді спорту запорізькі студентки також стали кращими в Україні. А золоті нагороди запорізьких студентів-гандболістів поповнили залік регіону на 468. Також кували залікові бали ушуїсти (225), дзюдоїсти (197), плавці (171), самбісті (94), боксери (91) та борці греко-римського стилю (82).

 

Переможцями серед областей першої категорії стали студенти Харківщини (17714), на другому місці столичні ВИШі (15257), на третьому – Львівська область (15152).

 

Запорізьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ