Михайло Кохан – чемпіон світу в метанні молота!

В Кенії триває чемпіонат світу з легкої атлетики до 18 років. Змагання можна назвати історичними, адже за рішенням міжнародної федерації легкої атлетики,  у цій віковій категорії світова першість проходить в останнє.

 

Шанс вписати своє ім’я в історію отримав  запорізький метальник молота Михайло Кохан. 16 річний запоріжець вирушив на чемпіонат світу в статусі діючого лідера світового рейтингу. Його результат  84 м 25 см, показаний цього року в Дніпрі наразі нікому з однолітків перевершити не вдалося.

 

У Найробі Михайло з перших спроб підтвердив позицію фаворита, одразу суттєво випередивши своїх конкурентів. Стартував запорізький богатир  з результату у 75 м 58 см. У другій спробі відправив снаряд на 82 метри 31 см, потім підкорив позначку у 80.98. Саме результат другої спроби став вирішальним для Михайла Кохана – з показником у  82 метри 31 см наш спортсмен став чемпіоном світу, випередивши найближчого переслідувача на 8 метрів!  Срібло з результатом 74.20 м завоював індійський атлет DAMNEET. SINGH. Бронзу здобув німець RAPHAEL WINKELVOSS з показником 71.78 м

 

Вітаємо Михайла та його батька і тренера Сергія Кохана з цим неймовірним успіхом!

 

Олена Назаренко, «ЗА!спорт»