Олеся Повх: «Цього року в естафеті у нас буде елемент несподіванки»

Олеся Повх у Кропивницькому пробігла 100-метрівку з найкращим результатом нинішнього сезону і стала чемпіонкою України. Більше того, вона виконала норматив для участі у чемпіонаті світу.

— Цього дня склалося абсолютно все. У півфіналі та фіналі пробігла практично з однаковим результатом, який дав мені можливість відібратися на чемпіонат світу, — розповідає Олеся в інтерв’ю «Високому замку». — Це ще не пік моєї форми. На комерційних стартах, які чекають на мене попереду, сподіваюся ще поліпшити результат. А згодом на підготовчому до чемпіонату світу зборі ми відпрацьовуватимемо технічні нюанси. Мої амбіції – на головному старті сезону встановити особистий рекорд. Та ми з тренером вирішили, що цей сезон прохідний. Тож головну ставку, як і зазвичай, робимо на естафету.
Цього сезону естафетний склад змінився кардинально. Хоча ще прізвища учасниць естафети не затверджені (наразі є вісім претенденток на участь), та у команді у будь-якому разі ви побачите зовсім молодих дівчат. Для кожної з нас має значення, хто бігтиме разом з тобою: під час передачі палички звикаєш до руки, до контакту і почуваєшся упевненіше. Цього року у нас буде елемент несподіванки. Та не страшно! Впораємося з будь-якою рукою!
Лондон для мене – особлива арена. Саме там ми з дівчатами вибороли олімпійську «бронзу». Тепер, як і п’ять років тому, прагну одного: аби зірки зійшлися і все склалося якнайкраще. Аби всі дівчата були здорові і кожна показала свій максимум. Загадувати щось більше в естафеті неможливо. Це рулетка. І нехай фарт буде на нашому боці.
Прес-служба Федерації легкої атлетики України