Запоріжці знов завоювали золото і бронзу студентської баскетбольної ліги України

Студенти ЗНТУ - чемпіони СБЛУ Таксомбанк!

У Запоріжжі визначився чемпіон Студентської баскетбольної ліги України Таскомбанк.

Команда Запорізького національного технічного університету в фінальній серії до двох перемог знову була сильнішою за команду Національного університету Львівська Політехніка та виборола чемпіонський титул.

Львів’яни в першому матчі поступилися лише 6-ма очками. То ж з початком другої зустрічі вони намагалися нав’язати супернику свою гру. І в першій чверті їм це вдалося — перевага в 5 очок після перших 10 хвилин гри була набута львів’янами завдяки щільному захисту та вдалим діям у трисекундній зоні суперника. Але в наступній чверті запоріжці дозволили гостям набрати лише 8 очок і на велику перерву пішли вже за 12-очкової власної переваги — 43:31. Головним чинником такої метаморфози стала агресивна та вправна гра запорізьких студентів у боротьбі за відскокі м’яча, причому 12 з 24 підбирань вони зібрали на щиті суперника. Єдине, що засмучувало наставника команди ЗНТУ Кирила Вікторова після першої половини, це три фоли центрового команди Іллі Міхеєва. І, як з’ясувалося, недарма. Бо вже на початку третьої чверті Ілля був змушений залишити майданчик. Судді виписали центровому ЗНТУ в одному епізоді аж два технічні фоли, один з яких — помилково. Відсутність майже всю другу половину гри найвищого гравця команди ЗНТУ давала шанс зачепитися львів’янам за позитивний результат в цьому матчі. Але втрата одного з лідерів команди тільки ще більше згуртувала запоріжців. Самовідданна боротьба за кожний м’яч і вдалі атакуючі дії дозволили відірватися студентам ЗНТУ на 30-очкову відстань та довести цю гру до впевненої перемоги — 95:59.
Феєрично провів цю гру Віталій Биков. Він заробив 27 очок, 11 підбирань, 4 перехоплення. А справжньою прикрасою поєдинку стали його фантастичні блок-шоти. Єдине, що засмутило глядачів на цьому святі баскетболу — прикра та важка травма Романа Морозова, який гідно замінив Іллю Міхеєва і став одним із героїв матчу.
Сезон 2016-2017 років в Студентській баскетбольній лізі України Таксомбанк завершено. Більше 200 українських студентських колективів прийняли у ньому участь і нарешті визначилися всі трімфатори цих змагань. На церемонії нагородження, яку провели заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров, ректор ЗНТУ Сергій Бєліков, президент ФБЗО Валерій Елькінсон, начальник департаменту спорту, сім’ї та молоді Запорізької міської ради Павло Бланк та тренер національної чоловічої збірної України Олександр Лохманчук, кращі гравці турніру СБЛУ Таксомбанк отримали відзнаки, а команди-призери — медалі та кубки.

Підсумок СБЛУ Таскомбанк 2016-2017

І місце. Запорізький Національний технічний університет
ІІ місце. Національний університет «Львівська Політехніка»
ІІІ місце. Класичний приватний університет (Запоріжжя).

Кращий центровий — Роман Морозов (ЗНТУ)
Кращий форвард — Андрій Гуцалюк (НУЛП)

Кращий захисник — Андрій Співак (НУЛП)
MVP — Віталий Биков (ЗНТУ)
Світлина від ZPbasket.
Чемпіони Студентської баскетбольної ліги України Таксомбанк сезону 2016-2017рр. команда Запорізького Національного Технічного Університету: Максим Теряник, Юрій Кондраков, Вадим Биков, Віталій Биков, Сергій Мясоєдов, Ілля Міхеєв, Роман Морозов, Данило Соколенко, Рустам Рагімов, Іван Юрченко, Яків Титов, тренер Кирило Вікторов.

Прес-служба федерації баскетболу Запорізької області