Команда ЗНТУ перемагає в першому матчі фінальної серії студентскої баскетбольної ліги

 

В Запоріжжі стартувала фінальна серія Студентської баскетбольної ліги України Таксомбанк. У цікавому та видовищному поєдинку студенти ЗНТУ перемогли команду Львівської Політехніки з рахунком 90:84.

 

Протягом п’яти стартових хвилин запорізька команда спромоглася набрати всього чотири очки. Гравці ж “Політехніки” вільно почувалися у трисекундній зоні, заволодівши перевагою 11:4. Але згодом господарі провели ударну серію трьохочкових. У ЗНТУ відзначалися Вадим Биков та Юрій Кондарков. Таким чином, запорізькі студенти приголомшили суперника з периметру і виграли стартову чверть 24:15.

 

Друга чверть почалася із влучання все того ж Вадима Бикова. Чергова «трьоха» у його виконанні відправила суперника у нокдаун. Під час тайм-ауту Ярослав Зубрицький знайшов необхідні слова. Львів’яни оговталися. Ривок “Політехніки” наблизив їх на відстань трьох очок. Але знову своє слово сказав снайпер ЗНТУ Вадим Биков. Він демонстрував фантастичний відсоток влучань дальніх кидків. У першій половині він реалізував сім кидків з периметру і запоржці пішли на велику перерву за рахунку 47:37 на свою користь.

 

А от в третій чверті баскетболістам ЗНТУ стало важче. Реалізація кидків почала їх підводити, а центровий команди Ілля Міхєєв отримав четвертий фол. Наставник запорізької команди змушений був випускати гравця найближчого резерву Романа Морозова. Той каші не зіпсував. Витративши кілька хвилин на адаптацію, у важливий момент допоміг команді утримати 10-очковий відрив.

 

На початку четвертої чверті запоріжці збільшили свій гнадикап до 17 очок — 77:60. На останніх хвилинах львів’яни увімкнули максимальний пресинг і почали наздоганяти суперника. Але сил і майстерності для камбеку їм не вистачило. Запоріжці змінили вектор атак з периметру у трисекундну зону і грамотно довели матч до перемоги — 90:84. Тепер до здобуття титулу чемпіона сезону СБЛУ Таксомбанк команду ЗНТУ відділяє лише одна перемога. Здобути її вони намагатимуться завтра, 1 червня. Початок матчу у спорткомлексі ЗНТУ о 15 годині.

 

Кирило Вікторов, тренер команди ЗНТУ:

 

— В першій половині поки ми вдало забивали, все виходило. В другій ж половині суперник застосував зонний захист, хлопці втомилися за першу половину, десь свої кидки ми не забили, і трохи стали в нападі. Але потім проти зони розібралися, забили, розкидали, і суперник змушений був грати особисто. Забили ми багато — 90 очок, але треба робити упор на захист, щоб так не пропускати 80.

 

 

 

СБЛУ Таскомбанк. Фінальний етап

 

Фінал. Серія до 2-х перемог

 

31 травня

11:00 ЗНТУ (Запоріжжя) – НУ Львівська Політехніка 90:84

 

1 червня

15:00 ЗНТУ (Запоріжжя) – НУ Львівська Політехніка

 

Федерація баскетболу Запорізької області