Запорізькі баскетболісти здали кров для воїнів АТО

Запорізькі баскетболісти взяли участь у патріотичній благодійній акції

У вівторок біля відділення трансфузіології Запорізької обласної клінічної лікарні юрбилися височенні хлопці у спортивних костюмах.

 

Це гравці основного і резервного складів БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG», а також адміністрація клубу та представники федерації баскетболу Запорізької області очікували на свою чергу, аби підтримати Всеукраїнську донорську акцію з поповненню банку крові для воїнів, які постраждали під час АТО.
Світлина від ZPbasket.

 

Віктор Стельмаков, президент БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG»: «БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG» разом з федерацією баскетболу Запорізької області  є ініціаторами цієї акції. Ще восени наші гравці висловлювали бажання допомогти українським бійцям, які зазнали поранень під час АТО. Але графік тренувань і змагань цього сезону дуже щільний, і ми тільки зараз знайшли вікно в календарі для того, щоб втілити наше спільне бажання у життя. Після важкого виїзного туру у нас майже двотижнева пауза, тож хлопці матимуть час для відновлення. Ми домовилася з обласною клінічною лікарнею, в якій, до речі, лікуються й учасники АТО, про проведення патріотичної акції, в якій узяли участь всі гравці головної команди й ті з резервістів, яким виповнилося 18 років. Плануємо тепер здавати кров регулярно, тим більше, що ми сьогодні довідалися про корисність цієї процедури для спортсменів».
Перед тим, як стати донорами, баскетболісти та їхні наставники реєструвалися, проходили медкомісію, здавали кров на експрес-аналіз, і, якщо б у когось знайшли б якісь відхилення, той не потрапив би на стіл до лікаря.
Світлина від ZPbasket.

 

«Ми стали першим в Україні баскетбольним клубом, який здає кров на потреби учасників АТО, — розповідає капітан БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG» Олександр  Рибалко. – Звичайно, хочемо, щоб до нашої акції долучилися й інші українські команди. Тож передаємо цю символічну естафету баскетбольному клубу «Дніпро». Закликаю й прихильників нашої команди, усіх запоріжців не залишатися байдужими до проблем, що утворилися у вітчизняній медицині у зв’язку з російською агресією. Впевнений, наша своєчасна участь у нинішній акції допоможе врятувати комусь життя».
Світлина від ZPbasket.

 

Валерій Плеханов, головний тренер БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG»: «У наш неспокійний, можна сказати, воєнний час, кожен повинен проявити свою громадянську позицію. Мені дуже приємно, що й адміністративний штаб, й усі гравці першої та другої команди присутні сьогодні тут і здають кров для учасників АТО, які зазнали поранень. Таким чином ми одностайно висловлюємо підтримку тим, хто боронить нашу Вітчизну від агресора».
Світлина від ZPbasket.

 

Олександр Саржевський, завідувач  відділенням трансфузіології  Запорізької обласної клінічної лікарні: «Вперше за моєї медичної практики спортсмени, а саме баскетболісти відгукнулися на заклик здати кров для потреб поранених. Можливо, представникам інших видів спорту заважають якісь забобони, або спортивні лікарі не дозволяють їм цього робити. А між іншим, для спортсменів це дуже корисна процедура: покращуються кровообіг, газообмін, і завдяки цьому організм стає більш стійким і здатним до великих навантажень. Дуже приємно, що запорізькі баскетболісти відгукнулися на серйозну медичну потребу сьогодення й надали допомогу нашим воїнам власною кров’ю. Сподіваюсь, що й інші команди та спортивні організації наслідуватимуть приклад БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG» і залучатимуться до цієї благородної справи хоча б одного разу протягом півріччя».

 

Прес-служба БК БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG»