Ганна Зарицька про срібло чемпіонату світу: «У фіналі нам трохи забракло фізичних кондицій»

zarickaja-1Срібна призерка чемпіонату світу, капітан збірної України з баскетболу 3х3  — бердянська спортсменка Ганна Зарицька розповіла про користь поразки

 на старті Мундіалю, прокоментувала результат фінального матчу зі збірною Чехії (дівчата поступилися 11:21 – ред.) і висловила свої емоції щодо перемоги у конкурсі данкерів на чемпіонаті світу українця Дмитра Кривенка.

 

 

— На мою думку, у фіналі нам трохи забракло фізичних кондицій. І звичайно, перед такими змаганнями краще мати більше часу на підготовку. У нас такої можливості не було. Усі грають у клубах, деяких дівчат взагалі з клубів не відпустили. У нас на чемпіонаті була непроста група. Усі думають, що вона була легкою, але насправді це не так. Я сама думала, що вона буде прохідною, але потім змінила свою думку.

 

— У півфіналі з іспанками зал вболівав проти вас?
— Було непросто. Виходить, ти граєш і проти команди суперника, і проти трибун.

 

— На старті чемпіонату ви поступилися Новій Зеландії, як виявилося, результат змусив вас згуртуватися?
— Так, було складно, ми ще не відчували добре одна одну, поступилися і я дуже рада, що зробили роботу над помилками. Ми зібралися, стали сильнішими духом і у нас пішло.

 

— У заключний день ви зіграли три матчі. Як розподіляли сили?
— Тут не можна розподіляти сили, на кожну гру виходиш, як на останню. Якщо вийдеш і розподілятимеш сили, програєш і вилітаєш. І у тебе більше не буде можливості виправитися. Ти маєш виходити на гру з думкою – у тебе є одна гра ось ця. Усе інше – потім. Сили на другу, на третю ігри шукатимеш потім.

 

— Український данкер Дмитро Кривенко, який став найкращим у світі, розповів, що палко вболівав за вас, а ви за нього?
— Відверто кажучи, я вражена, що у нас є такий данкер. Він великий молодець. Ця людина працює сама, тренує себе сама, башгато читає, дізнається, я у захваті від нього. Майкл Джордан відпочиває просто. Спеціально боротися з ним приїхав італієць, так той нервово стояв, і як кажуть, курив у сторонці.

 

 

Федерація баскетболу України