Запоріжці у складі збірної України стали шостими на чемпіонаті світу з пляжного гандболу

1На чемпіонаті світу з пляжного гандболу в Будапешті  чоловіча збірна України, у складі якої виступали троє запоріжців,  посіла підсумкове шосте місце.

 

Головний груповий раунд наша команда почала з нулем очок, отож для виходу в ½ фіналу нашій команді було потрібно виграти принаймні два матчі з трьох. На успіх у грі із чинними віце-чемпіонами світу хорватами розраховувати було важко. Хорватія за всіма показниками поки найкраща команда на турнірі. Зупинити фаворита нашим хлопцям не вдалось. Поразка 0:2.

 

Більше сподівань було на гру проти Угорщини. Господарі чемпіонату показали свою міць перемігши Бразилію (2:1), але не виглядали непереможними. Україна виграла в Угощини перший тайм, але в напруженій боротьбі програли другий. Буліти угорці виконали безпомилково, натомість підопічні Олена Сича схибили одного разу, що і вирішило долю протистояння. Програш — 1:2.

 

В останньому матчі головного раунду Українці  програли  Іспанії. А потім знов зіграли з цією ж командою за  5 місце, і знов поступилися (0:2). Ставши у підсумку шостими.

 

У  фіналі чемпіонату світу зустрінуться Бразилія та Хорватія — ті ж команди, що грали в золотому матчі і на попередньому мундіалі. В фіналі жіночого чемпіонату світу силами мірятимуться Іспанія та Бразилія.

 

Матчі збірної України в головному раунді (топ-шість команд чемпіонату)

 

15 липня

УКРАЇНА – Хорватія 0:2 (16:26, 18:30)

Україна: Копишинський — 18, Михайлютенко — 10, Горовий — 4, Тільте — 2, Науменко, Паровінчак, Поліщук, Шнит, Шамрило, Дунін.

 

УКРАЇНА – Угорщина 1:2 (22:17, 25:30, 6:9)

Україна: Копишинський -18 , Тільте — 16, Горовий — 12, Михайлютенко — 10, Науменко, Паровінчак, Поліщук, Шнит, Шамрило, Дунін.

 

16 липня

Головний груповий раунд

УКРАЇНА — Іспанія  0:2 (14:20, 14:22)

Україна: Копишинський — 16, Горовий — 4, Михайлютенко — 4, Тільте — 2, Науменко — 2, Паровінчак, Поліщук, Шнит, Шамрило, Дунін.

 

Гра за 5 місце

УКРАЇНА — Іспанія 0:2 (12:24,14:15)

 

ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ