Завтра БК «Запоріжжя» стартує в плей-офф чемпіонату України

bc_zp060316 (2)У вівторок, 5 квітня, у двох містах України розпочнуться чвертьфінальні серії плей-офф чемпіонату країни серед клубів Суперліги Фаворит Спорт. У Кривому Розі «Кривбас» прийматиме одеський клуб «БІПА», а в столиці «Динамо» — БК «Запоріжжя». 7 квітня «Черкаські Мавпи» зіграють перший матч з МБК «Миколаїв», а наступного дня в Южному тамтешній «Хімік» — з луцьким клубом «Волиньбаскет-WOG».

 

Нагадаємо, що «Динамо» двічі відсвяткувало перемоги над запорізькою командою і в Києві (6 листопада минулого року – 70:57, 27 січня нинішнього року – 90:76), і на паркеті запорізького Палацу спорту ПАТ «ЗАБ» (19 грудня – 76:55, 12 березня – 86:66). Тож можна зробити висновок, що «Динамо» — один із найбільш незручних суперників для запорізької команди в нинішньому сезоні. Природно, найвищу результативність за підсумками чотирьох матчів продемонстрував представник столичного клубу – американський легіонер Кеннет Фандербурк, в активі якого 68 очок. Лише одним пунктом йому поступається центровий Анатолій Челован, третє і четверте місця у списку динамівських снайперів поділяють Артур Дроздов і Артем Сліпенчук – по 35 очок. Квартет бомбардирів запорізького клубу в цих матчах утворюють: Антон Буц – 46 очок, Станіслав Овдєєнко – 40, Яків Змітрович – 38, Олександр Рибалко – 35, повідомляє пресс-служба БК «Запоріжжя -ЗОГ».

 

«У нас були шанси уникнути двобоїв з динамівцями в чвертьфінальній стадії плей-офф, — вважає головний тренер БК «Запоріжжя» Дмитро Щиглінський.Для цього потрібно було посісти п’яте місце в регулярному чемпіонаті, додавши до 14 перемог хоча б одну. На жаль, цього не сталося. А «Динамо», на мій погляд, фаворит у суперечці претендентів на чемпіонство. У розпорядженні тренерів столичного клубу є квартет найсильніших гравців чемпіонату, якими вважаю Михайла Анісімова, Артура Дроздова, Олександра Липового та Артема Сліпенчука. Звідси й мета, і завдання, які стоять перед столичним клубом. Та попри ці нюанси, намагатимемось дати бій киянам і в гостях, і особливо в рідних стінах (8 квітня), коли емоційний підйом досягне максимуму, а підтримка глядачів додасть сил. Хоча добре усвідомлюємо, що визначальне значення матиме клас гравців»