БК «ЗАПОРІЖЖЯ» здобуває вольову перемогу у Луцьку

bc-zp-zogВ останньому виїзному матчі регулярного чемпіонату Суперліги Фаворит Спорт запорізькій команді не міг допомогти один із найдосвідченіших гравців Яків Змітрович, який травмувався у грі з динамівцями Києва. А суперник у підопічних Дмитра Щиглінського був доволі непростий попри його турнірне становище і позитивну статистику трьох попередніх матчів із ним. Справа в тому, що для лучан це був один із останніх шансів закріпитися в зоні плей-офф. І вони свою непоступливість проявили вже в стартовій чверті. Зміна лідера відбувалася вісім разів, і двічі це вдавалося Миколі Полюляку, котрий приніс у командну скарбничку 6 очок і здійснив 4 підбирання. У гостей фаворитом несподівано став Томас Камусакі (7 очок), в активі Антона Буца – 5 пунктів і 6 підбирань. На першу перерву запоріжці пішли з відривом у три очки – 18:15.
На початку другого періоду, після влучання Станіслава Овдєєнка перевага гостей зросла до п’яти пунктів. Однак на 17-й хвилині зустрічі Едуард Федчук вивів «Волиньбаскет» вперед – 25:24. Тайм-аут, до якого вдався наставник БК «ЗАПОРІЖЖЯ», посприяв тому, що вони повернули перевагу, але ненадовго: наприкінці 10-хвилинки «трюльник» у виконанні того ж Федчука дозволив лучанам піти на велику перерву за рахунку 30:28 на свою користь.
На початку третьої чверті Юрій Кондраков встановив рівновагу, але ще один дальній кидок Федчука та два очки екс-гравця БК «ЗАПОРІЖЖЯ» Станіслава Дикого дозволили господарям створити перевагу в 5 очок. Забігаючи наперед, доводи визнати що Дикий прагнув добряче насолити своїм колишнім одноклубникам і природно став найкориснішим гравцем своєї нової команди. Зокрема, у третьому періоді він приніс у командну скарбничку 9 очок і здійснив 7 підбирань.
Заключна чверть розпочалася за рівного рахунку (48:48) і тримала глядачів у напруженні аж до останніх хвилин. Табло ще чотири рази фіксувало нічийні рахунки. Востаннє це сталося за півтори хвилини до сирени, коли мети досяг три очковий кидок Полюляка – 66:66. Однак господарі не втримали Антона Саєнка – і запоріжці вийшли вперед. Практично долю гри було вирішено, коли Дикий недозволеним прийомом зупинив капітана запорізької команди Олександра Рибалка. Той не помилився, виконуючи штрафні кидки – 70:66. Грати залишалося 16 секунд. Тайм-аут від Дмитра Чайковського, наставника луцької команди, не допоміг їй уникнути поразки.
Дмитро Щиглінський, коментуючи перемогу своєї команди, зазначив, що, окрім Змітровича, який останнім часом навіть не брав участі в тренувальному процесі, проблеми зі здоров’ям мали Кондраков і Рибалко.

 

«Та попри ці негаразди, — констатував керманич БК «ЗАПОРІЖЖЯ», — всі, хто виходив на луцький паркет, проявили характер. Ми здобули важливу перемогу в плані формування командного духу. Звичайно, важко було протистояти супернику, який мав перевагу в боротьбі під щитами за наявності кількох високорослих виконавців. Саме тому Томасу Камусакі довелося грати на позиції четвертого номера, а Антону Саєнку – п’ятого. Врешті решт, підсумок зустрічі визначила більш вдала реалізація кидків нашими гравцями в ендшпілі матчу».

 

«Волиньбаскет-WOG» (Луцьк) – БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG». 66:70 (15:18, 15:10, 18:20, 18:22).

Луцьк. 18 березня. Спортивний зал обласної ДЮСШ. 400 глядачів.
Судді: С. Защук, Р. Пономаренко, В. Педьєв.
«Волиньбаскет-WOG»: Кісільчук (2), Тимощук (1), Джексон (6), Герасимчук (7), Полюляк (16 + 6 підбирань + 7 передач); Глушко, Шкондя (2), Поляков, Кошовець, Федчук (12 + 6 передач), Рудаков (4), Дикий (16 + 15 підбирань).
БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG»: Рибалко (9), Кондраков (7), Ккамусакі (12), Буц (15 + 13 підбирань), Саєнко (7 + 8 підбирань); Віт. Биков (3), Фомічов, Овдєєнко (17).
Кидки з гри: 2-очкові – 20/45 – 21/41; 3-очкові – 6/22 – 6/24. Штрафні кидки: 8/10 – 10/14. Підбирання м’яча: 27/12 – 29/12.

 

пресс-служба БК «Запоріжжя-ЗОГ»