Скоро українці дізнаються «Героїв спортивного року». Чи пощастить запоріжцям?

geroi-roku

 

Менше місяця залишається до того, як вся Україна дізнається володарів національного спортивного Оскара, який цьогріч стане 10-м – ювілейним! 8 квітня у Київському національному академічному театрі оперети відбудеться Всеукраїнська урочиста церемонія «Герої спортивного року».

 

10  номінацій, 10 ексклюзивних статуеток і найтитулованіші спортсмени за підсумками 2015 року, які своїми перемогами об’єднували усю країну, заставляли вболівальницькі серця битись разом, пишатися й радіти щасливим митям тріумфу.

 

На почесне звання претендують одразу п*ятеро запоріжців. В номінації «Спортсмен року», це чемпіон світу з греко-римської боротьби Жан Беленюк, бронзовий призер чемпіонату світу з вільної боротьби Павло Олійник та бронзові призери чемпіонату світу з боксу — Геворг Манукян і Дмитро Замотаєв. Крім того Дмитро претендує так само на титул «Сенсація року». Нагадаємо, молодий боксер в 2015-му зумів завоювати бронзові медалі відразу на двох найпрестижніших змаганнях сезону — чемпіонаті світу і перших Європейських Іграх.

Єдиною дівчиною в чоловічій компанії запорізьких лауреатів всеукраїнського конкурсу стала Інна Черняк. Чемпіонка Європи з дзюдо серед спортсменів з вадами зору  та  чемпіонка перших Європейських ігор серед спортсменів-паралімпійців претендує на звання «Сильні духом -паралімпійські види спорту».

 

 

Процедура визначення найкращих з найкращих як завжди була традиційною. Після детального аналізу експертної комісії представників Національного олімпійського комітету України й Міністерства молоді та спорту відповідно до результатів виступів вітчизняних спортсменів на провідних міжнародних форумах був визначений розширений список претендентів по кожній з номінацій. Потім свою думку висловили журналісти як загальнонаціональних, так і регіональних засобів масової інформації. За підсумками їх голосування й були сформовані трійки претендентів на перемогу в  церемонії.

 

Вже під час засідання Української Академії Спорту, до складу якої входять легендарні атлети, що завершили активну спортивну діяльність та залишили визначний слід в олімпійській історії, шляхом таємного голосування й визначаться володарі спортивного Оскара. А вже під час самої Всеукраїнської церемонії країна і дізнається своїх спортивних героїв-2015.

 

[smart-grid captions=»false» style=»2″]

 

[/smart-grid]