Олеся Повх: «Сподіваюся, на чемпіонаті світу все буде добре»

Povh_Olesya_startПризерка Олімпійських Ігор розповідає про зимовий чемпіонат світу,  плани на літній сезон та про те, яка вона господиня.

 

 

15-й рік поспіль на честь свята 8-го березня на Запоріжжі проводився обласний конкурс «Господиня свого краю».

 

І ось, цього разу перемогу у номінації «Жінка-спортсменка» здобула бронзова призерка Олімпійських ігор-2012, спринтерка Олеся Повх. Для самої Олесі ця нагорода була досить несподіваною, розповіла спортсменка пресс-службі ФЛАУ:

 

 

— Це, певно, і найнесподіваніша, і сама незвична нагорода у моїй спортивній кар’єрі, — розповіла нам Олеся Повх. – Я дуже здивувалася, коли мене запросили на церемонію нагородження цього конкурсу у якості лауреата.

 

 

— Ви самі себе можете назвати справжньою господинею?

 

 

— Якщо брати спортивну частину мого життя, то, певно, так. Але якщо казати про хатні справи, то тут я не дуже.

 

 

— У зимовому сезоні-2016 у вас залишилися одні змагання – чемпіонат світу у приміщенні, який 17-20 березня відбудеться у США. В якій формі до нього підійшли?

 

 

— Я планувала виступати на портлендському чемпіонаті світу. Через те, що він проходить досить пізно, я, відповідно, пізно почала цієї зими тренуватися. Йшла робоча підготовка до основного старту. В принципі, на даний момент задоволена, показувала стабільні результати (найкращий на 60-метрівці було зафіксовано в Запоріжжі на чемпіонаті області – 7,20). Можна було б, щоб вони були трошки кращими, але, в принципі, і цього наразі достатньо. Сподіваюся, на чемпіонаті світу все буде добре і буду там швидшою.

 

 

— В жіночому спринті багато «зірок» пропускають зимовий сезон і, зокрема, чемпіонат світу?

 

 

— В основному, чомусь, американки пропускають чемпіонат світу. Не знаю, господарки ж, але пропускають. А от європейські лідери будуть практично усі.

 

 

— Багато хто з українців, та й у світовій легкій атлетиці, вирішив пожертвувати Портлендом-2016, бо він проходить досить пізно, і потім мало часу залишається на підготовку до літа, до Олімпійських ігор.

 

 

— У мене – своє бачення цього питання. 60 метрів – моя улюблена дистанція, тому, певно, якщо б чемпіонат світу був навіть у квітні, я б все одно виступала. Я до цього на чемпіонатах світу у приміщенні виступала усього раз – у Досі в 2012-му. І тому зараз дуже хотіла поїхати в Портленд. Планувала участь з самого початку. А до Олімпіади, думаю, я все встигну. Літній сезон — ранній. Тому можна плавно до нього підійти відразу після чемпіонату світу, не йти в глибоку загрузку, а плавно вийти на другий пік на літо. Олімпійські ігри аж в серпні, так що є час ще закласти якусь невелику базу. Тому, в принципі, для мене це не є проблемою, принаймні, на сьогодні. А там вже буде видно.