БК «Запоріжжя» зумів протриматися на рівних з лідером – до великої перерви

IMG_7973

БК «ЗАПОРІЖЖЯ» — «ДИНАМО» (Київ). 66:86 (20:19, 17:13, 14:31, 15:23).

 

Запоріжжя. 12 березня. Палац спорту ПАТ «ЗАБ».


Судді: М. Амбросов, А. Бабик, В. Педьєв.

 
БК «ЗАПОРІЖЖЯ»: Рибалко (10), Змітрович (5), Кондраков (5), Камусакі (3), Буц (17 + 5 підбирань); Віт. Биков, Саєнко (13 + 5 підбирань), Фомічов (4), Овдєєнко (9 + 6 підбирань), Міхеєв.

 
«ДИНАМО»:  Липовий (2), Чигринов (6), Фурс (18), Шундель (3), Анісімов (14 + 8 підбирань); Сліпенчук (8 + 10 підбирань + 5 передач), Челован (8 + 5 підбирань), Маслюченко (3), Фандербурк (18), Доггет (6 + 5 підбирань).

 
Кидки з гри: 2-очкові – 16/36 – 28/49; 3-очкові – 7/20 – 8/20. Штрафні кидки: 13/20 – 6/12. Підбирання м’яча: 22/9 – 26/13.

 
Столичне «Динамо» прибуло до Запоріжжя в ролі одного з фаворитів регулярного чемпіонату. Але початок гри був за господарями: Юрій Кондраков, за чиїми діями уважно стежив його дідусь – заслужений тренер України Юрій Велігура, відкрив рахунок двоочковим і вправно реалізував штрафний – 3:0. Однак до кінця стартової чверті зміна лідера відбувалася чотири рази. У складі запорізької команди корисно зіграли Антон Саєнко, Антон Буц і Станіслав Овдєєнко. Двом останнім вдалося переграти в боротьбі за відскоки м’яча київського бігмена Михайла Анісімова, але вони не завадили йому стати найрезультативнішим за підсумками першої десятихвилинки (6 очок).

 
Другу чверть активно провів Антон Саєнко, чиї вісім очок у трьох атаках дозволили запоріжцям на 18-у хвилину зустрічі відірватися на 13 пунктів – 34:21. Однак Анісімову, Фурсу і Сліпенчуку вистачило залишку ігрового часу, щоб скоротити відставання до 5 пунктів – 37:32.

 
Незважаючи на те, що запорожці виграли першу половину матчу, у місцевих уболівальників цілком обгрунтованою була тривога з приводу кінцевого результату. І справа не тільки в тому, що протистояла їм команда, складена з гравців збірної України і американських легіонерів. Головною проблемою була травма, отримана в другій чверті в прикрому зіткненні з партнером по команді, одного з лідерів команди — Якова Змитровича. Тобто ростер основних гравців команди скоротився з 7 гравців до 6, і другу половину матчу довелося грати практично без замін.

Природно, кияни скористалися цією перевагою — після перерви вони кинули в бій свіжі сили, накрутили темп і повністю взяли під свій контроль хід матчу.

 
Провальною для господарів виявилася третя чверть, перші три хвилини якої вони програли з рахунком 2:9. Головним кривдником запорізької команди став американський легіонер «Динамо» Кеннет Фандербурк. Першу половину матчу він завершив з нульовим показником результативності, а тут раптом набрав 11 очок. Не збився приціл і у Фурса та Анісімова, які поповнили особисті здобутки відповідно 7 та 6 очками. Щоправда, на 28-й хвилині основний центровий киян травмувався, але 12 очок переваги, якої досягла його команда до кінця третього періоду, залишали опонентам мізерну надію на успіх.

 
Дійсно, у заключній чверті динамівці продовжували домінувати, а Фандербурк усе зробив для того, щоб стати одним із найрезультативніших і найефективніших гравців зустрічі.

 
Звичайно, прикро програвати, тим більше в рідних стінах, але, погодьтесь, «ЗАПОРІЖЖЮ» протистояв набагато краще укомплектований суперник, який є одним із головних претендентів на найвищі нагороди чемпіонату Суперліги Фаворит Спорт. Водночас не можна не віддати належне прогресуванню гравців, які ще на початку сезону вважалися приреченими другими номерами. Маємо на увазі двох Антонів – Буца і Саєнка, завдяки яким запорізькі уболівальники не зневірилися у можливостях колективу, проводжаючи його скандуванням «Віримо в команду!».

 

прес-служба БК «Запоріжжя-ЗОГ»

 

 

[smart-grid captions=»false» style=»2″]


[/smart-grid]